Христо Иванов: Не се сърдим на ПП, сами сме си виновни

Новини
20:19 - 14 Ноември 2021
4297
Христо Иванов: Не се сърдим на ПП, сами сме си виновни

Не бих нарекъл провал представянето на ДБ на вота. Това заяви минути след излизането на първите прогнозни официални резултати лидерът на ДБ Христо Иванов. 

Той поздрави "Продължаваме промяната" за високия резултат и заяви, че те ще бъдат основен мандатоносител и ДБ ще има разговори с тях.   

За това, че ДПС изпревари дясното обединение, въпреки набраната преднина пред движението на предишните избори, Иванов каза: Важното е, че има шанс да има управление без тях и ГЕРБ. Важното е за мнас че те ще останат извън управлението

Нека да видим окончателните резултати, за да разговаряме с ПП, каза Иванов. Те ще трябва да инициират правителство и концепцията за него, добави той.  

За отлива от електората на десните, Иванов каза, че факторите са различни, не е въпроса, че партията на Харвардците са им взели симпатизанти. "Просто ние не сме направили достатъчно добра кампания. Ще направим много внимателен анализ. Няма място за  сърдене", увери той. 

За идеята за обща парламентарна група с ПП, Иванов обясни, че това е технически възможно, но математически дали е възможно, тепърва ще видим. Десните все още не са решили кого ще подкрепят на балотажа за президент - Румен Радев или Анастас Герджиков.