Христо Иванов: Не твърдя, че Мата Хари е Виолета Сечкова

Политика
08:12 - 20 Януари 2021
1752
Христо Иванов: Не твърдя, че Мата Хари е Виолета Сечкова

Аз не твърдя, че Мата Хари е Виолета Сечкова, моята задача е доказателствата за това, ако е вярно, да бъдат дадени на прокуратурата.

Това заяви в студиото на Би Ти Ви лидерът на ПП „Да, България“ Христо Иванов.

„Напълно легитимно е да се задават въпроси за неформалния кръг около Бойко Борисов, който съществува от десетилетия. Моят пост в социалните мрежи поставя темата, която сме решили да държим на фокус. Задача на институциите е да търсят фактите. Българската прокуратура не е установила коя е Мата Хари, при положение, че премиерът разказа за нея. Това е проблемът“, каза Иванов.

„Съжалявам ако съм създал дискомфорт на Виолета Сечкова, но когато човек е публична личност, трябва да знае, че такива въпроси трябва да бъдат задавани когато институциите не си вършат работата. Ако бях облечен с власт и имаше въпроси, на които институциите не желаят да отговарят, всякакви такива въпроси щях да ги смятам за легитимни“, каза още политикът.

Ще има червени линии в нашето коалиционно споразумение: БСП и ДПС са изключени от това споразумение, ние имаме списък с големи национални задачи, които трябва да бъдат изпълнени, а много неща, към които се стремим, изискват конституционно мнозинство, каза още политикът. Той увери че коалиционното споразумение ще бъде подписано далеч преди изборите.