Христо Иванов: Радев се явява пред съда на избирателите

Президентската администрация да обясни как е проверявала хората, назначавани за министри

Новини
12:11 - 31 Октомври 2021
5873
Христо Иванов: Радев се явява пред съда на избирателите

Президентската администрация трябва да обясни какви проверки е правила на хората, назначавани за министри. Например как беше избран енергийният министър, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по Би Ти Ви.

Коментирайки решението на Конституционния съд по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков и действията на държавния глава Христо Иванов каза, че президента Румен Радев в момента се явява пред най-високия съд - съда на избирателите и ще чакаме гражданите да се произнесат.

Не е важно хората във Велико Търново да гласуват за мен, важното е да не дават гласа си за Пеевски. Водя листата ни във Велико Търново, защото разбирам символа, върху който посяга ДПС. Те казаха, че не ги интересува какво мисли обществото за Делян Пеевски, но ще го сложат да води листата в огнището на българската държавност, на българския конституционализъм“, подчерта лидерът на ДБ.

Той уточни, че борбата не е срещу избирателите на ДПС, а срещу корупционните групички.

Аз началник нямам, моите избиратели са единственият ми началник. Пеевски и ДПС се опитват да прехвърлят своя модел върху другите. Те го правят последователно. Това е игра с огледала, която те умело използват, тъй като очевидно Пеевски е човекът, който поръчва музиката. Имаме дълга борба срещу този кръжец, който наричаме Сараите, който се занимава с корупция. Те държат и избирателите на ДПС и България като заложници на техните корупционните схеми. Затова нито глас за Делян Пеевски", заяви Христо Иванов.