Христо Иванов се оправдава: Не аз, друг има връзки с Маджо!

Новини
14:19 - 10 Август 2020
8805
Христо Иванов се оправдава: Не аз, друг има връзки с Маджо!

"Нямам никаква връзка с Маджо. Не го познавам, никога не съм го познавал. Всички обаче добре знаят кой има връзка с него, със сикаджиите и въобще с представителите на подземния свят".

Това обяви днес Христо Иванов, няколко часа след като изпадна в неловко положение на снощния протест. Както Lupa.bg извести, видеоклип, публикуван в социалните мрежи, излови бившия министър на правосъдието в неловка ситуация на окупирания и барикадиран от протестиращи „Орлов мост“. Почерпен гологлав мъж, за когото по-късно се разбра, че е някогашният депутат от НДСВ Димитър Ламбовски, се здрависва и пожелава да се снима с Христо Иванов, обръщайки се към приятеля си с телефон: „Я ни щракни, че като стане премиер Христо, да не ни забрави!“.

След това Ламбовски му съобщава: „Чакай сега, че съм си изключил телефона, защото тоя се е обадил на Маджо“. Сконфузеният Христо Иванов побърза да се измъкне, оправдавайки се, че в момента тече живо излъчване. „За Маджо, аз се покрих за малко, после ше ти кажа...“, изпраща бързо отдалечаващия се от него лидер на „Да, България“ протестиращия бивш депутат на „Орлов мост“. Виждайки, че цялата сцена е излъчена и "увековечена", Христо Иванов прави ядосана гримаса.

Днес Иванов се опита да замаже гафа, обяснявайки, че е контактувал с Димитър Ламбовски, опасявайки се за неговата сигурност, след като бизнесмена със спорна репутация стана главен герой в разследващия сериал "Осемте джуджета". Според Христо Иванов в момента тече "дискредитираща кампания", целяща да му пришие несъществуващи връзки с Младен Михалев-Маджо, когото той не познавал.