Христо Иванов: Ще е интерeсно Цацаров да е подчинен на Гешев

Новини
11:42 - 20 Януари 2022
1478
Христо Иванов: Ще е интерeсно Цацаров да е подчинен на Гешев

"Ще бъде интересно да наблюдаваме Цацаров в ролята му на подчинен на Иван Гешев", смята той по повод възстановяването на Цацаров като прокурор във ВКП от днес.", каза политикът Христо Иванов пред "Сега".

"Като главен прокурор Цацаров е натрупал не само информационен капитал, той има и политическата подкрепа на ДПС и ГЕРБ, Делян Пеевски, всички кръгове от статуквото. Правил е услуги, бил е полезен. Главният прокурор в България по длъжностна характеристика е главен пазител на статуквото. А Цацаров бе един от най-ефективните пазители на това статукво. Господарите на това статукво, което наричаме Сарайския модел, са му особено благодарни", допълни лидерът на "Да, България".

Иванов не храни никакви надежди по отношение на проверката, която Цацаров поиска, а прокуратурата веднага започна. "Можем да кажем само ха-ха," иронично коментира той. И припомни как, докато е бил главен прокурор, Цацаров е възпрепятствал изясняването на скандала "ЦУМ-гейт". "Както и да се развие тази проверка, то няма да има общо със законността, защото тя изисква обективност и безпристрастност. Прокуратурата на Иван Гешев не може да бъде заподозряна в безпристрастност, никой не й вярва. Затова трябва да има дълбоко изчистване. То започва с оставката на Гешев, но не свършва с нея", посочи Иванов.