Христо Иванов: Време е България да има правителство

Политика
11:43 - 25 Март 2023
2151
Христо Иванов: Време е България да има правителство

Най-добрият шанс за трайно, стабилно и реформаторско правителство, с което България да тръгне напред, е подкрепата за обединението между “Продължаваме промяната” и “Демократична България” на 2-и април.

Това заяви съпредседателят на коалицията Христо Иванов в ефира на “Събуди се” по NOVA. Той подчерта, че обединението е част от решението, а не от проблема и вече е доказало готовността си да разговаря с останалите политически партии за най-важните национални приоритети пред страната. “Време е България да има правителство, което може да я задвижи напред. Пред нас има огромни възможности, които искаме да използваме. За да го направим, ни трябва силата на избирателите и ние ще направим всичко възможно да има правителство, което прави реформи”, заяви Иванов.

Председателят на “Да, България” подчерта, че в 49-ото Народно събрание новото политическо обединение ще търси допирни точки и диалог, без да прави компромис с най-важните си цели и приоритети. Сред тях остава смелата конституционна реформа на прокуратурата, която цели да я превърне в истински ефективна и неутрална институция без намесата ѝ на политическия терен. Иванов припомни, че още в миналия парламент академик Николай Денков е провел няколко срещи и разговори за безспорни национални приоритети с останалите партии. “Въпросът е към всички играчи на политическия терен – готови ли са да подкрепят необходимата конституционна реформа за прокуратура, която не гарантира безнаказаност за едни и вечни заплахи за други, а просто си върши работата. Не съм срещал човек, който не разбира защо в България трябва да има законност”, каза още Иванов.