Христо Мутафчиев играе сляп учител в китайски филм

Снимките го отвеждат до Поднебесната империя и Финландия

Култура
07:53 - 12 Август 2019
2331
Христо Мутафчиев играе сляп учител в китайски филм

Христо Мутафчиев е единственият българин, ангажиран в китайско-канадско-финландско-унгарската продукция “Синя магнолия”, съобщи “24 часа”. В момента актьорът си почива на морето след много напрегнат сезон.

Мутафчиев се явил на кастинг и бил харесан за ролята на сляп учител, но тепърва му предстои да се запознае с детайлите на сценария. “Още не знам подробности, може да се наложи да ловя китове като в “Моби Дик”, шегува се той. Снимките могат да го отведат до Китай и Финландия. “Дано да се случи”, надява се той.

За него приключилият театрален сезон е изключително успешен. Пиесата на Лиза Шопова “Трима мъже и една Маргарита”, написана и режисирана от нея, има изключителен успех на сцената на Сатиричния театър, а и при гастроли. Лиза я пише специално за него и за сина им Асен. С пиесата Лиза печели конкурс за българска комедия, обявен от Сатиричния театър, и затова се играе на голямата сцена.

“Ям свинско, не се страхувам”, пошегува се отпускарят Мутафчиев. Предстоят му участия в “Сцена на кръстопът” в Пловдив, в Бургас и с нетърпение чака да види какво се е получило от сериала “Ягодова луна”.

 
Снимка: Агнес Методиева