Христо Проданов: Демонтажът на паметника е държавен вандализъм

Убеден съм, че разрушаването му е незаконно, заяви депутатът от БСП

Новини
20:24 - 21 Декември 2023
2896
Христо Проданов: Демонтажът на паметника е държавен вандализъм

"Възмущаваме се, когато виждаме пияни и дрогирани младежи да чупят общинско имущество, а когато виждаме, че този вандал е държавата, какво да направим? Това е държавен вандализъм, няма как да се нарече по друг начин", каза депутатът от БСП Христо Проданов по повод демонтажа на Паметника на Съветската армия.

Към момента съм убеден, че разрушаването му е незаконно. Паметникът трябва да бъде възстановен, заяви Проданов.

Днес излезе и снимка на ПП-ДБ, които режат торта с Паметника на Съветската армия. Отрязват главата на детето от монумента. Абсолютни фашисти, по никакъв друг начин не мога да да ги определя тези хора, добави социалистът.

Той определи Бюджет 2024 с думите "още от същото".

Депутатите приеха окончателно на второ четене държавния бюджет за 2024 г.

Когато правиш нещо многократно по същия начин, няма как да очаква промяна. БВП расте, но няма никакви реформи. Това, което е харчено досега, ще продължи и през следващата година. Имаме по-малко население, повече пари за здравеопазване и нищо не се подобрява. Многократно сме повтаряли, че болниците не трябва да са търговски дружества и да оперират с парите на всички нас, подчерта в предаването "Още от деня" по БНТ Христо Проданов.

Нарастването на доходите е изключително нужно на България в контекста на това да настигаме европейските доходи. Това е много важно и в борбата с демографската криза, отбеляза той.

Проектите за общините са нещо хубаво – ред по ред да бъдат разписани проектите на всяка една община. Досега Борисов раздаваше от джипката пари на който му харесва, без да осъзнава, че във всяка една община хората имат нужда от подкрепа. Ако проектите бъдат реализирани както трябва, това ще съживи икономиката по места, ще се разкрият работни места, ще се подобри и инфраструктурата. Не можем да си кривим душата и да кажем, че не е добро, но няма как да подкрепим всичко останало, свързано с рестрикции и липса на реформи, каза още депутатът от БСП.