Христо Шопов сърдит, отказва да говори

Актьорът ще съди Патриша Тийвс за набеждаване в престъпление

Крими
16:40 - 29 Февруари 2024
5338
Христо Шопов сърдит, отказва да говори

Актьорът Христо Шопов, който беше арестуван в края на миналата седмица за нападение над чужденка, може и да потърси правата си в съда, след като приключи делото. Той все още не желае да коментира случая, като ще направи изявление, когато няма да попречи на разследването.

Актьорът дори не вдига мобилния си телефон на репортерите. Негови близки твърдат, че е обиден на медиите, че изобщо са известили за случая и прибързано са го набедили за бияч. Информацията за задържането му изчете от полицията в посока Нова телевизия, която първа извести за това, че е в ареста.

"Случилото се е едно недоразумение, но беше предварително заклеймен - ден и половина бе представян по всички сайтове и телевизии в цетралните емисии като агресивен тип, който бие и плаши жени с пистолет. Защо беше необходимо МВР да съобщава имената му за този арест, а не се изчака да се изясни случая? Както се видя, истината е съвършено друга", пита съпругата му Мариана Станишева.

Адвокатката на актьора Ина Лулчева беше лаконична: „Когато се докаже в съда, че обвиненията на Патриша Тийвс не са верни, а те не са верни, сигурно г-н Шопов ще си потърси правата. Така съветвам всички мои клиенти, но нека изчакаме края на делото! Има си процедура“. Възможно е да бъде съдено и МВР за това, че контролирано е спуснало информация до медиите за казус, който не е напълно изяснен.

Австралийката Патриша Тийвс, която твърди че е нападната и бита от Христо Шопов и жена му

Христо Шопов излезе на свобода срещу най-леката мярка за неотклонение – подписка. Съдът обяви, е няма доказателства звездата на българското кино да е насочвал пистолет към своята съседка с думите: „Ще те застрелям в лицето с пистолета ми“.

От два видеоклипа, които самата гражданка на Люксембург е направила, се виждало, че той държи нещо в лявата си ръка. То наподобявало на връзка с ключове, чувало се и подрънкването им. Затова съдът обяви, че може да се направи извод, че актьорът не е държал пистолет, а ключове.

По отношение на втората реплика, също изречена на английски: „те ще убия“, съдът каза, че тя се чува на клипа, направен от Патриша. Тази реплика е изречена в разгара на разгорял се междусъседски конфликт, обясни съдът. Съдебномедицинската експертиза показала, че тя има нараняване на един ден. Според прокуратурата било причинено от това, че Шопов я хванал под брадичката, блъснал я в оградата на съседната къща и тя паднала.