Христо - спасителят от Бургас, се нуждае от €50 000, за да целуне детето си

Без трансплантация, на водолаза Василев му остават до 3 месеца живот

Новини
21:57 - 28 Март 2022
3454
Христо - спасителят от Бургас, се нуждае от €50 000, за да целуне детето си

Той е само на 36 години, но с голям житейски опит, от години рискува собствения си живот, за да спаси чуждия. Тежката съдба обаче поставя от другата страна водолаза Христо Василев. Сега той има нужда от нашата помощ, за да живее.

Младият мъж, който работи като старши спасител (водолаз) към Пожарната служба по безопасност и защита на населението в Бургас, е в клиника в Истанбул. Предстои му животоспасяваща операция – трансплантация на черния дроб, която обаче струва 50 хил. евро – сума, непосилна за семейството му.

Мъките за Христо започват още през 2016 година – една година след постъването му в бургаската пожарна. При рутинните прегледи, които се извършват на служителите, установяват, че има проблем с кръвните изследвания. Бургазлията веднага взел мерки, излекувал се е – до миналата година, когато усложения след прекаран ковид отново го приковават на болничното легло. Вследствие на запушване на вена черният му дроб почти спира да работи. Състоянието на Христо с всеки изминал ден се влошава, обикаля всички лекари у нас, лекуват го с хапчета, но подобрения няма, буквално гаснеше пред очите ни, разказват пред Флагман.бг колегите му. Те обаче не се отказват, търсят варианти извън България, където да го излекуват.

Спасението за младия мъж идва от Турция. Преди две седмици е транспортиран с линейка до турската клиника. Христо за едно денонощие е изпаднал в кома, но благодарение на усилията на лекарите е спасен. Намерен е и донор, резултатите от изследванията са показали, че са напълно съвместими. Водолазът вече чака операцията, но тя не може да започне, ако сумата от 50 хиляди евро не е преведена по сметката на болницата. Толкова струва животът му.

Без трансплантация, на Христо му остават до 3 месеца живот.

Съвсем скоро той ще става баща, със съпругата му Мария очакват бебе. Най-голямата им мечта е напът да се сбъдне, но за да прегърне детето си и да види как расте, се нуждае от нашата помощ.

Колегите му вярват, че в България има много добри хора, които ще подадат ръка на Христо, за да оцелее и живее пълноценен живот.

Желаещите да помогнат, могат да го направят на следната банкова сметка:

BG05RZBB91551007396683

Титуляр:Христо Красимиров Василев

В следващите дни се очаква да се открие и дарителска банкова сметка.