Христо Стоичков остава акционер в ЦСКА, нов стадион ще има

Спорт
10:27 - 07 Май 2024
1683
Христо Стоичков остава акционер в ЦСКА, нов стадион ще има

Изпълнителните директори на ЦСКА Филип Филипов и Стоян Орманджиев обявиха на пресконференция промените в клуба след напускането на на Гриша и Данаил Ганчеви.

„Благодаря на семейство Ганчеви за 14-те месеца, в които работехме заедно. Те се появиха в ЦСКА в много труден момент и свършиха изключително много работа. Хората виждат само върха на айсберга, но отдолу се върши изключителна огромна дейност. Ганчеви безвъзмездно предадоха своите акции. Към днешна дата всички акции ще бъдат в "Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука", а участието на Христо Стоичков се запазва. Има административен срок за прехвърлянето на акциите, но Стоичков запазва своето съотношение в собствеността на клуба", заяви Орманджиев.

"Бих искал да използвам възможността да честитя рождения ден на клуба. Да се надяваме, че ще обогатим тази история и инфраструктура. Искам да благодаря на всички, които ми честитиха рождения ден и бих искал да се извиня на всички, които съм обидил в социалните мрежи. Искам да успокоя цялата армейска общност, че стадионът ще бъде построен. Не е случайно, че сме стигнали толкова напред с ремонта. Николай Веселинов е човекът, който е жалбоподател. Ние имаме решение в наша полза. Той е незаинтересована страна в случая. Неговата жалба е недопустима и се надяваме, че съдът ще предприеме необходимите мерки. Ние продължаваме да работим.

Към момента са внесени 7 милиона и малко. Скоро ще се изравни стойност от 28 милиона и малко. Много е важно – искам да благодаря на семейство Ганчеви за тази една година и два месеца, в които работихме заедно. Благодаря им като цесекар за това, което направиха за клуба. Много от вас виждат върха на айсберга, но отдолу има много повече работа, която се върши. Имах в началото на годината една командировка с Дани Ганчев, с когото работихме много повече на дневна база. Видях как той защитава интересите на клуба. Те безвъзмездно преотстъпиха своите акции. Този период на преотстъпване стана плавно.", каза Орманджиев.