Христо Янев и Герасим Заков защитиха капитана на Черно море

"Долу ръцете от Жоро Илиев!" и "Един и Жоро Илиев", написаха в социалните мрежи

Спорт
13:38 - 26 Май 2019
4131
Христо Янев и Герасим Заков защитиха капитана на Черно море

Бившият наставник на ЦСКА и настоящ скаут на клуба - Христо Янев, зае позиция относно скандала, който се разрази в последните дни у нас - за фугболистите на Черно море, набедени, че са играли симулативно.

Детекторът на лъжата показа, че те са чисти, но Янев, както и още един бивш съотборник на капитана на моляците Георги Илиев - Герасим Заков, защитиха халфа.

Христо Янев използва социалната мрежа Туитър.

"Нека уважаваме истинските хора сред нас! Хора, за които чест, морал, достойнство, уважение и мъжество означават всичко и се олицетворятват с имената им! Жоро Илиев е имено такъв човек и професионалист!

ЕДИН Е ЖОРО ИЛИЕВ!!! #21"

Герасим Заков, който също игра рамо до рамо с Илиев, написа във Фейсбук:

"Подкрепа за един Голям човек - Жоро Илиев!!! Имах честта да играя редом до този невероятен футболист и човек и мога да гарантирам не с две ръце за него, но и с всичко което притежавам, че това е изключително честен и почтен човек.

Не знам дори как е възможно да е минало през главата на някой да му предлага нещо, но дори и да са се свързали с него, залагам главата си, че този човек дори и няма да обмисли подобно предложение.

Играл съм в Черно море и познавам ръководителите там и знам, че са мъже на честта и там дори и да го нямаш черно на бяло, стига ти едно ръкостискане и всичко е готово.

Вече такива хора няма, но това е друг въпрос.

Надявам се, че наистина ще достигнат до истината и ще изчистят името на една икона не само на Черно море и Локо Пловдив, но и на българския футбол.

Защото този човек го заслужава и знам какви жертви е правил в името на този отбор и знам, че той е от хората, които никога няма да те предадат!

Аз също като футболист съм подлаган на детектор на лъжата заедно с цял отбор и знам, че е доста унизително някой да се съмнява в твоята отдаденост.

Защото все още не се е родил човек, който да ме купи, за да играя симулативно. Сигурен съм, че дори и да е имало някакво притеснение в изследването на Георги Илиев, това не е повод за крайни изводи. Защото точно този човек не би направил никога такова нещо.

Само който го познава, може наистина да ме разбере, че това е нещо невъзможно той да го направи.

Призовавам и феновете на Черно море да продължават да скандират името му и да го подкрепят както са го правили и преди, защото Жоро Илиев го заслужава.

Вярвам, че и шефовете ще достигнат до цялата истина и накрая името на този човек ще заблести още по-силно и от преди!

ЕДИН Е ЖОРО ИЛИЕВ!!!"