Христов : Целим се в по-добър резултат на следващите избори

Лидерът на СДС направи оценка и на работата нса НС

Новини
19:20 - 27 Юли 2024
936
Христов: Целим се в по-добър резултат на следващите избори

За втори път се доверяваме на Христо Иванов за промените в Конституцията. Реформата беше подготвена от бивши министри – Иванов, Надежда Йорданова и Атанас Славов. Дали те са сбъркали или много некачествено беше подготвено всичко, има решение на КС, а то е такова, каквото е. Това каза лидерът на СДС Румен Христов по NOVA NEWS.

Политикът посочи, че на настоящия парламент му остава много малко време и не е оптимист за третия мандат. „Няма да има време и съгласие за избор на регулаторите и за важните въпроси, засягащи приоритетите на страната”, смята той.

Христов каза, че до 17 август НС ще работи, след което депутатите ще излязат във ваканция. Той уточни и кои са решенията, върху които сега работи парламента.

Христов направи следната оценка на служебния кабинет: „Справя се добре, бяха подложени на тежки изпитания – пожарите, градушки, нещастният случай в Елин Пелин. Главчев е човек с опит, умерен, широкоскроен, с опит.”

Христов каза, че по-близки до ГЕРБ-СДС като разбиране са "Демократична България", но те вървят заедно с "Продължаваме промяната". Той посочи, че имат амбицията за по-добър резултат на следващите избори, за да улеснят създаване на правителство след това.