Хубавото Наде: Смяната на Гешев е игра на личности

Не само той е проблем – съдебната система има нужда от реформа, сподели бившият външен министър

Новини
21:15 - 14 Май 2023
3145
Хубавото Наде: Смяната на Гешев е игра на личности

"Битката на изборите в Турция ще е жестока. Смайваща е избирателната активност там, залогът е много голям. Активността показва и отношението на турците към избирателния процес", заяви бившият ни посланик в Турция и бивш външен министър Надежда Нейнски.

„Важно е да се структурира евроатлантическо мнозинство у нас, не да се сложи личност, било то Денков, Габриел. Едни залагат на Харвард, други на ЕНП”, коментира тя политиката у нас.

По думите ѝ една личност, дори да е магьосник, не може да извърши това, което е в правомощията на едно евроатлантическо мнозинство.

„ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ твърдят, че имат съгласие по отношение на някои приоритети. Аз като човек искам да чуя по кои имат съгласие, по кои не са. Например съдебната реформа – ако там имат съгласие, това е голям успех, ако пък е за помощта за Украйна, също”, допълни тя.

Според нея идеята за смяна на Иван Гешев е игра на личности: „Не само той е проблем – съдебната система има нужда от реформа. До каква степен решенията на ВСС ще са легитимни, след като част от членовете са с изтекъл мандат?”

„Шансът за правителство е голям, въпросът е какво ще бъде то”, допълни още тя.