Хулигани натикаха хора във фонтани! Шестима са в ареста

Срам ни е от такива инциденти, твърди ръководството на Ливърпул

Спорт
21:01 - 01 Май 2019
2994
Хулигани натикаха хора във фонтани! Шестима са в ареста

На поредния грозен инцидент станаха свидетели феновете на футбола по цял свят. Преди първия полуфинал между Барселона и Ливърпул тази вечер на "Камп Ноу" привърженик на мърсисайдци бутна във фонтан в каталунската столица двама възрастни японски туристи.

В последствие шестима привърженици на англичаните бяха арестувани след инцидента в района на хотел, намиращ се в близост до Кралския площад в града.

Единият от пострадалите е със счупен нос. Близо 500 фенове на Ливърпул пиели бира в района на "Пласа Реал" и били настроени агресивно към околните, като предизвикали няколко инцидента, заради което се наложила намесата на полицията.

Ливърпул, който се очаква да бъде подкрепян от минимум 5000 души тази вечер на "Камп Ноу", има шанс и за титлата в Англия за първи път от 29 години. Какъв по-добър повод да си фен на този отбор! Но не и като тези, които се гаврят с туристи, снимащи фонтан или някаква друга забележителност.

Едната от жертвите, която започна да се оглежда за своя нападател и да го търси, останалите започнаха да се подиграват с човека и да скандират: "Ливърпулци, изпикайте се!"

Малко след инцидента ръководството на Ливърпул публикува официално изявление на официалния си сайт, в което заклейми поведението на онези феновете на отбора, които създадоха безредици в Барселона преди днешния първи полуфинал от Шампионската лига между двата отбора.

От "Анфийлд" обявиха това поведение като напълно неприемливо и завиха, че вече работят съвместно с властите в Испания и полицията на Мърсисайд, за да идентифицират извършителите.

Малко преди това съобщение да бъде публикувано, главният изпълнителен директор на Ливърпул Питър Муур призова феновете да се отнасят с града и хората в него със съответното уважение и да се държат по подобаващ начин.

Междувременно мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, се изказа доста заяждащо към Барселона преди първия полуфинал между двата отбора тази вечер.

Немският специалист сподели: "Камп Ноу" е просто стадион. Наистина, много голям, но нищо повече, не е храм на футбола!"

"Някои отбори имат наистина лоши моменти там, ще го преживеем и ние. Надявам се да играем добре", каза още Клоп.

Думите му не останаха незабелязани от страна на каталунците, които реагираха в миг с колаж на неговите изказвания.

На фона на своя стадион от страна на Барселона написаха: "Това е "Камп Ноу". Нашият дом. Нашият храм. Нашата кперост. Барса - цветовете на футбола".

Барселона може да се похвали с невероятни рекорди в Шампионската лига - непобедени сме в 31 поредни мача, включително и са взели и няколко скалпа на английски съперници.

И престрелката продължи с меренето на успехите на Лео Меси, Мохамед Салах и Върджил ван Дайк, който беше избран преди дни за играч на сезона във Висшата лига на Англия.