Хуманно! Хю Джакман предотврати самоубийство на дете (СНИМКИ И ВИДЕО)

Ти си по-силен, отколкото предполагаш, казал актьорът на 9-годишния Куейдън Бейлис

Новини
17:08 - 21 Февруари 2020
7062
Хуманно! Хю Джакман предотврати самоубийство на дете (СНИМКИ И ВИДЕО)

Актьорът Хю Джакман се превърна в герой в мирно време, както се казва. Този път не става дума за роля във филм, а за истински случай. 51-годишният Джакман успя да разубеди хлапе да не се самоубива.

9-годишният Куейдън Бейлис от Бризбън бил на крачка от това да си посегне на живота, тъй като е джудже. А майка му го забелязала да ридае неутешимо в колата, след като малчуганът за пореден път бил тормозен и подиграван от съучениците си.

"Дай ми въже, искам да се обеся!", казвал малкият сладур, заснет от майка си. Двамата плачат, а тя публикува видеото в социалните мрежи, които бързо се превръща много гледано.

Г-жа Бейлис казва във видеото: "Току-що взех сина си от училище, станах свидетел на тормоз над него, звъннах на директора. И искам хората да знаят, че това е ефектът от тормоза. Ето какво прави тормоза. Така че можете ли да възпитате децата си, семействата си, приятелите си, защото всичко, което е необходимо, е много малко. А не после да се чудите защо децата се самоубиват", отбелязва майката на Куейдън.

Хю Джакман - звездата от "Клетниците", утешил Куейдън, който е диагностициран с ахондроплазия, че винаги ще бъде негов приятел.

Хю също изпрати мощно послание до хулиганите, малтретирали вербално и физически Куейдън Бейлис, казвайки им, че „животът е достатъчно тежък“ и не е нужно хората да разстройват другите.

"Куейдън, ти си по-силен, отколкото предполагаш, приятелю!", каза Хю Джакман във видео, споделено с неговите 14 милиона последователи в Туитър.

"И независимо от всичко, имаш в мое лице приятел завинаги", добява актьорът.

"Тормозът не е необходим на нито един от нас. Животът е достатъчно тежък. Нека просто си спомним, че всеки човек пред нас е изправен пред един и същи вид битка. Така че нека бъдем мили един към друг", споделя вижданията си за живота Хю Джакман.

Той винаги е искал да бъде добър пример на децата си - Оскар на 19 години и Ава, на 14 години, които отглеждат със съпругата си Деборра-Лий Фърнес.

Друг актьор - Джефри Дийн Морган, който играе злодея Неган в "Ходещите мъртви", също подкрепи Куейдън.

"Това, което искам да знаете, е, че имате приятели, включително и мен. Аз съм твоят приятел. Все още не сте ме срещнали, но ще видим дали можем да променим това. Може би твоята майка може да ме допусне", каза той.