Хванаха с канабис американска топ спринтьорка

Ша`Кари Ричърдсън може да пропусне Олимпийските игри

Спорт
13:49 - 02 Юли 2021
4699
Хванаха с канабис американска топ спринтьорка

Една от основните претендентки за олимпийското злато в спринта на 100 метра, американката Ша`Кари Ричърдсън може да пропусне Олимпийските игри, тъй като е дала положителен тест за канабис по време на последните квалификации в Орегон, които тя спечели.

Има огромна вероятно 21-годишната Ричардсън да бъде извадена от игрите. Тя трябваше да се състезава на 200 метра в Стокхолм в събота, но не се появи на стартовата линия. В четвъртък вечер тя написа в туитър „Аз съм човека“.

Според Ню Йорк Таймс и Ройтерс някои от съотборничките на Ричърдсън са уведомени за положителната проба. Джена Прандини, която завърши на 4-то място на 100 метра е получила обаждане, че ще бъде една от тримата американски състезателки на Олимпийските игри заедно с Джаваен Оливър и Теа Даниелс, които завършиха съответно на второ и трето място в квалификациите в САЩ.

Канабисът е в списъка на забранените вещества на Световната антидопингова агенция и положителен резултат може да додевет до забрана за състезание от един месец до две години.

Ричардсън постигна брилянтни резултати на университетско ниво през 2019 година. Тя успя да генерира медиен интерес към нея с интересното си държане и усещането за шоу. Победата в последните седмици я направиха известна за широката публика.

Личната й история също е пределно любопитна. Тя е отгледана от баба си, след като е изоставена от биологичната си майка. Като тийнейджър прави опит за самоубийство. Малко след победата в квалификациите стана ясно, че Ричардсън е научила преди няколко дни за смъртта на биологичната си майка.

Често е сравнявана с Флорънс Грифит-Джуниър, която е световна рекордьорка на 100 и 200 метра и която почина през 1998 година. Не веднъж Ричардсън е заявявала, че именно Грифит-Джуниър е неин източник на вдъхновение.

Специалистите в леката атлетика считаха Ричардсън за основен фаворит за олимпийското злато в коронната дисциплина заедно с ямайските спринтьорки Шели Ан Фрейзър Прайс и Илейн Томпсън.