Хю Уилямс оцелява в корабокрушение през 1664 г., 1785 г. и 1860 г.

Странните съвпадения пораждат куп въпроси

Мистика
22:42 - 03 Август 2022
5217
Хю Уилямс оцелява в корабокрушение през 1664 г., 1785 г. и 1860 г.

Животът е пълен с мистерии и тайни. Познатият за нашето разбиране материален свят, „набит“ в мозъците ни от училищните програми, не се вписва особено в „научните обяснения“, като непрекъснато „бълва“ призраци, мистични същества като Голямата стъпка, върколаци и вампири, извънземни от други галактики, паралелни светове и много други паранормални явления.

Сред тях особено място заемат странните житейски съвпадения, които като цяло озадачават нашето материалистично съзнание. Например, през 1664 г. на 5 декември край бреговете на Уелс потъва пътнически кораб. Само един човек е спасен - Хю Уилямс. Отново на 5 декември, само че през 1785 г. друг кораб претърпява крушение на същото място. За пореден път пътникът Хю Уилямс е единственият късметлия. И накрая на злополучното място потъва трети кораб - риболовна шхуна.

Датата е 5 декември 1860 г. Кой мислите, че е единственият рибар, който оцелява. Отново е Хю Уилямс!

Има много такива случаи - достатъчно е да си припомним историята „Безсмислие или гибелта на Титан“ на Морган Робъртсън, в която той описва подробно бъдещата трагедия на „Титаник“; за историята на Едгар Алън По, в която корабокрушенци моряци изяждат Ричард - момчето в кабината на Паркър.

Много години по-късно шхуната „Лейс“ е разбита и гладните моряци изяждат момчето в кабината на име Ричард Паркър.

Нещо подобно е и невероятната история на патрулният кораб „Арагуара". През 1897 г. той спасява кораба "Морски герой", завзет от непокорни моряци. „Арагуара“ получава „съобщение в бутилка" от помощник капитана на кораба с метежниците.

Оказва се обаче, че помощник капитанът никога не е пускал писмо в бутилка.

Необичайният „вик за помощ“ е написан и хвърлен в морето от писател, който е измислил цялата история и дори е познал името на кораба, на който ще се случи бунтът, 32 години преди истинските събития.

Не малко учени, писатели, режисьори и т.н. са все по-склонни да вярват, че всички ние живеем в една матрица, която понякога се проваля - именно в тези моменти се случват необяснимите феномени, които ни карат да се чудим, да изпадаме в объркване и дори ужас.

Но дори и да приемем, че живеем в матрица, казват изследователите, тогава възниква естественият въпрос: кой стои зад всичко това? Извънземни, които създават виртуална реалност на Земята? Всемогъщият Бог, за когото нашият материален свят е само един от вариантите на своеобразна „компютърна игра“? Или е нещо друго, като цяло неразбираемо за нашето съзнание?

Може би само отвъд линията на смъртта се открива отговорът на тези въпроси. Въпреки че според мистиците смъртта не съществува, а е само преход към друг тип съзнание и измерение.