И АБВ в ИК на Радев бесни заради Кирил Петков

Ген. Михов, Веселин Плачков и Любомира Ганчева се обявиха срещу защитата на президента над харвардеца

Политика
21:07 - 28 Октомври 2021
5530
И АБВ в ИК на Радев бесни заради Кирил Петков

Ден след като представителите на БСП в Инициативния комитет по издигането на Румен Радев за втори мандат на "Дондуков" 2 го напуснаха и се разграничиха от позицията, че няма никакъв проблем с обявения за противоконституционен устав за назначението на Кирил Петков за икономически министър в първия служебен кабинет за 2021 г., и от АБВ се разсърдиха. В позиция те обявиха, че не е работа на инициативните комитети да коментират българските закони, да ги квалифицират като „архаични“.

"Защото един закон е действащ или недействащ.

И действащите закони са задължителни за всички, в т. ч. и най-вече, за кандидатите за власт. Още повече, че декларацията от името на Инициативния комитет на президента Радев очевидно не е съгласувана с голяма част от неговите членове, а това поставя големи въпросителни в организацията, почтеността и взаимното доверие между членовете в Инициативния комитет – въпрос, който засяга и президента Радев.

Ние ще се борим за това всеки да има право да изказва и мотивира своето мнение, своята лична позиция по всички въпроси. 

Но ще се борим за това всички ние да бъдем задължени да спазваме законите на Република България". Позицията е подписана от:

Ген. Михо Михов
Веселин Плачков
Любомира Ганчева