И Барса тресна Милан (ВИДЕО)

Спорт
08:59 - 02 Август 2023
2389
И Барса тресна Милан (ВИДЕО)

Барселона се наложи над Милан с минималното 1:0 в мач от предсезонната си подготовка в Америка. Двубоят се изигра на “Аледжиант Стейдиъм”, разположен в Парадайс, щата Невада. Голът за каталунците отбеляза Асну Фати (55').

Стефано Пиоли стартира в добре познатата за него схема 4-3-3, като този път на вратата бе Майк Менян, а в защита заложи на изявени имена като Флоренци и Ернандес. В центъра на отбраната пък действаха Лофтъс-Чийк и Крунич, а нападението бе поверено на триото Пулишич-Жиру-Леао.

Чави Ернандес от своя страна реши да експериментира на вратата и започна с резервния страж Иняки Пеня. Пред него вече бяха утвърдили се имена като Араухо, Педри и Феран Торес. От друга страна наставникът на каталунците даде шанс сред стартовите 11 и на не чак толкова твърди титуляри като Ориол Ромеу и Маркос Алонсо.

След нулево първо полувреме качеството на игра не се вдигна в началото на втората част, но все пак каталунците стигнаха до попадение около 60-ата минута след интересна кобминация между Алехандро Балде и Асну Фати. До края на мача не паднаха нови голове, а съдията показа общо три жълти картона.