И без Груев Лийдс обърна Хъл Сити

Йоркшърци крачат уверено към елита на Англия

Спорт
08:21 - 02 Април 2024
1171
И без Груев Лийдс обърна Хъл Сити

Лийдс Юнайтед се наложи над Хъл Сити с 3:1 на „Еланд Роуд“ в мач от 40-ия кръг във второто ниво на английския футбол – Чемпиъншип. Българският национал Илия Груев-младши пропусна двубоя за йоркширци, тъй като още се възстановява от контузията, която получи по време на двубоя на България с Азербайджан, завършил 1:1.

Лийдс излезе напред в резултата още в 9-ата минута посредством Сам Байръм, но Хъл Сити възстанови равенството с гол на Фабио Карвальо в 34-ата минута. Крайният успех за водения от Даниел Фарке тим дойде, след като Крисенсио Съмървил бе точен при изпълнението на дузпа в 88-ата минута на срещата, а Даниел Джеймс вкара и трети гол за Лийдс дълбоко в добавеното време на мача.

След този успех Лийдс Юнайтед има вече 86 точки, като се намира на 2-ро място в таблицата, докато Хъл Сити е на 10-та позиция с 58 точки.

Битката за местата, даващи право на участие във Висшата лига обаче се завързва все повече и повече. След изиграването на по-голямата част от двубоите от 40-ия кръг в Чемпиъншип, Ипсуич Таун е лидер с 87 точки, след като по-рано се наложи над Саутхемптън с 3:2 след късна драма. По този начин „трактористите“ са точка над Лийдс на Илия Груев.

Третият „кон“ в надпреварата за върха – Лестър, победи Норич с 3:1 в понеделник. По този начин „лисиците“ са на 3-то място с 85 точки, но с мач по-малко. Това означава, че ако Лестър спечели отложения си двубой със Саутхемптън, то „лисиците“ ще изпреварят Лийдс.

При оставащи 6 кръга до края битката продължава, а Ипсуич Таун, Лийдс и Лестър ще продължат да се борят до последното за първите две места, даващи право на директна промоция във Висшата лига, докато който остане трети ще трябва да премине през плейофите, ако иска да бъде в елита на Англия през сезон 2024/25.