И ЦСКА осъди вандалщината на "Армията"

От клуба излязоха с официална позиция

Спорт
17:20 - 31 Август 2022
3211
И ЦСКА осъди вандалщината на "Армията"

ЦСКА, чрез страницата си във Фейсбук, се разграничи от вандалщината заляла "Армията" в понеделник, когато "червените" домакинстваха на ЦСКА 1948 в мач от 8-мия кръг на efbet Лига.

"Във връзка със случилото се на стадион „Българска армия“ на 29 август и вълната от коментари по горещата тема се чувстваме длъжни пред обществеността да изразим и позицията на ЦСКА.

Двубоят срещу гостите от Бистрица беше съпътстван от множество емоции, разбираемо – основно негативни, темпераментът на нашите фенове взе превес.

Болката на хиляди цесекари беше излята на стадиона срещу онези, в които същите тези хиляди са се клели, заради които са заобичали любимия клуб, с които заедно през годините са плакали от болка и щастие и рамо до рамо са се изправяли срещу врага.

Сега еднозначно феновете на ЦСКА показаха своето отношение към действия, които приемат за предателство. Не можем да контролираме скандиранията на повече от 6000 души в среща с толкова високо напрежение. Не можем да наредим на сърцата на привържениците на ЦСКА кого да продължат да обичат и от кого да се отрекат.

Можем обаче да осъдим действия, които преминаха граници. ЦСКА като клуб се разграничава от поругаването и опитите за унищожаване на Алеята на славата и конкретно звездите на някои от легендите на отбора, които бяха драскани, заливани с течности и заличени.

Да, и нас ни боли от решенията им, но не трябва да забравяме, че всички те са част от историята на славния тим, която не можем и не трябва да изтриваме", пишат "червените".