И феновете на Локо Пд искат дофинансиране за стадиона

Те желаят среща с кмета на града Здравко Димитров

Спорт
11:52 - 03 Февруари 2023
1446
И феновете на Локо Пд искат дофинансиране за стадиона

Привърженици на Локомотив Пловдив се събраха пред общината на града под тепетата с искания за дофинансиране на строежа на стадион „Локомотив“ в парк „Лаута“.

Те желаят среща с кмета на града Здравко Димитров, като са недоволни от решението му 22 милиона лева да се дадат на строителната фирма, занимаваща се със строежа на стадиона на Ботев Пловдив – „Христо Ботев“, за довършване на съоръжението.

Според тях това ще доведе до проблеми в другите инфраструктурни проекти в града, включително и при стрежа на стадиона на „черно-белите“.

Те искат да се проведе пълен финансов одит, тъй като смятат, че досега изразходваните средства са били достатъчни за довършването на стадиона на Ботев Пд.

Феновете на Локо Пд искат да се направи одит на изразходването на средствата и на двата стадиона, за да се направи план как да се довършат проектите за двете съоръжения.

Ако исканията на привържениците не бъдат изпълнени, те са готови да излязат на протести, каквито правиха на няколко пъти в последните месеци. Те призоваха и феновете на „жълто-черните“ да поискат одит на средствата, похарчени за строежа на стадиона им.