И Илия Груев не помогна на Вердер

Бременските музиканти загубаха след късна драма в Лайпциг

Спорт
21:24 - 14 Май 2023
1634
И Илия Груев не помогна на Вердер

Вердер Бремен отстъпи от РБ Лайпциг с 1:2 в двубой от 32-рия кръг в Бундеслигата. Леонардо Битенкорт даде аванс на гостите в 70-ата минута, но след късни попадение на Вили Орбан и Доминик Шобослай, „биковете“ осъществиха пълен обрат и се поздравиха с победата. Българският национал Илия Груев изигра 76 минути.

Двубоят започна равностойно, като в първите му минути, нито един от двата отбора не стигна до чисто положение пред някоя от двете врати.

След центриране от корнер в 41-ата минута Доминик Собослай засече, но топката рикошира в напречната греда на вратата, пазена от Иржи Павленка.

Натискът на „биковете“ продължи и през второто полувреме. По време на бърза контраатака Тимо Вернер бе изведен отдясно и върна топката, подавайки я успоредно на голлинията за Кристоф Нкунку, който я прати във вратата в 65-ата минута. Голът обаче не бе зачетен заради засада.

Вердер Бремен успя да открие резултата в 70-ата минута, когато след дълъг тъч Романо Шмид свали с глава на Йенс Стаге, който центрира на втора греда, където Леонардо Битенкорт прати топката във вратата, за да изведе своя тим напред в резултата.

Вердер обаче не успя да удържи на натиска на Лайпциг и се пропука в 87-ата минута, когато Кристоф Нкунку задържа топката на лявото крило, след което центрира към наказателното поле, където Вили Орбан се извиси над всички и прати топката във вратата.

В шестата минута на добавеното време Кристоф Нкунку бе оставен да се разходи в наказателното поле на Вердер Бремен и да направи пробив по крайната линия, след което върна за Собослай, който опъна мрежата, а попадението бе със стойността на три точки за РБ Лайпциг.