И Карагър се нахвърли върху Тен Хаг: Юнайтед е зле трениран отбор

Дори младежите им щяха да се представят по-добре срещу Палас, изсъска бившият играч на Ливърпул

Спорт
16:39 - 07 Май 2024
1180
И Карагър се нахвърли върху Тен Хаг: Юнайтед е зле трениран отбор

Критиките след вчерашното безобразно представяне на Манчестър Юнайтед очаквано валят от всички страни, а най-много удари понасят Ерик тен Хаг и Каземиро.

Освен че за първи път в историята на Висшата лига отборът записа 13 поражения в рамките на един сезон, Юнайтед вече има допуснати 81 гола във всички турнири от началото на кампанията, което е най-лошото им постижение от 1977 година насам.

Освен това статистиката показва, че

“червените дяволи” са допуснали към вратата им да бъдат отправени цели 317 удара, което представлява най-лошият показател в лигата.

След представянето на отбора във вчерашния двубой бившият играч на Ливърпул и настоящ анализатор на “Скай спортс” Джейми Карагър отправи сериозни критики към работата на Тен Хаг и към нивото на представяне на Каземиро, който напоследък трябва да играе като централен защитник заради кадровите проблеми в тази зона.

“Това е един от най-лошо тренираните отбори в Премиър лийг. Това не е мнение, а факт. Цифрите са достатъчно красноречиви, когато погледнеш представянето на отбора в дефанзивен план.

Те са дори след Шефилд Юнайтед. Трудно ми беше да си представя, че Манчестър Юнайтед ще победи, но мислех, че Палас ще спечелят с един или два гола.

Никой състав на Манчестър Юнайтед не трябва да бъде побеждаван с 4:0 от Кристъл Палас. Отборът на Манчестър Юнайтед до 23 години нямаше да загуби с четири гола.

Никога не съм бил мениджър или треньор, но съм имал топ треньори и някои неща, които виждам, са просто грешни.

Като опитен играч, Каземиро трябва да знае след тази вечер, че му остават само още три мача на най-високо ниво - следващите два в лигата и финала за Купата, след което да отиде в МЛС или Саудитска Арабия.

Напълно съм сериозен. Агентът му и хората, които са около него, трябва да му кажат, че е време да спре. Той е един от най-великите играчи на нашето съвремие, но има едно поговорка: Напуснете футбола преди той да ви е напуснал". Футболът на най-високо ниво го напусна. Той трябва да се откаже и да се премести на друго място", коментира Карагър.