И левицата не намирала ремонта на Изборния кодекс за належащ

Корнелия Нинова искала да види социални и икономически мерки пред поправки на правилата за вот

Новини
10:12 - 28 Април 2021
2541
И левицата не намирала ремонта на Изборния кодекс за належащ

БСП бламирала заедно с ГЕРБ и ДПС дневния ред на Народното събрание, защото мнозинството не отразило точките, предложени от левите депутати. Така шефката на червените Корнелия Нинова оправда решението на колегите си, а и своето, програмата на парламента за кратката седмица да не бъде приета. 

За нас най-важни са социалните и икономическите мерки, обяви Нинова. Доходи, помощи за възрастните, младите семейства, мерки за стабилност и растеж на българската икономика са приоритетите, за които настояват социалистите.

Нито едно от предложенията на левите не се гледа в комисия и не влиза в дневния ред. Още миналата седмица червените настояли тези мерки да влязат в дневния ред на парламента. Доходите не са достатъчни, цените растат нагоре, смята Нинова.

Осем законопроекта в този смисъл е внесла левицата и настоява поне три да влязат днес в ред на законодателния орган. Това са Закон за местните данъци и такси, КСО, Законът за семейните помощи. Всичко това трябва да се случи през актуализация на бюджета, отсече Корнелия Нинова.

Искаме ред и правила в държавата, каза още тя. Днес левите се въздържали да подкрепят дневния ред, защото в него имало и лобистки текстове. Изборните правила са важни, но по-важни са хората, подчерта лидерът на БСП.

Снимка: Агнес Методиева