И Лияна остригана, но от жена

Фолкаджийката станала жертва на агресия преди 25 години заради връзката си с наркобоса Фалконети

Нещо за четене
15:25 - 14 Август 2023
6166
И Лияна остригана, но от жена

Фолк певицата Лияна също е била жертва на насилствено рязане на коса. Случката се разиграла преди около 25 години, когато дългокраката красавица се любела с наркобоса Фалконети. Наказателната акция не била от него, а от бившата му жена.

Тогава Лияна била гадже на гангстера, а той пък бил разведен със съпругата си. Двамата имали бурна връзка и дори смятали да се женят. Обаче пренебрегнатата бивша съпруга била бясна на фолкаджийката и решила да й отмъсти като й отреже косата, съобщава „Уикенд”.

Братовчедката на Константин уж не знаела с какво се занимава мутрата и се хвърлила в обятията на страховития сикаджия Пламен Иванов-Фалконети. За неин огромен ужас, първият й любовник бил прострелян пред очите й. На 28 февруари 1997 г. 30-годишният мафиот, Лияна и още двама души се готвят за купон в ресторант „Олимп” на близкия до тогавашния премиер Иван Костов бизнесмен Славчо Христов на столичната улица „Черковна”. На 3 метра пред тях изскача мъж без маска, въоръжен с патлак. Изстрелите не се чуват, защото използва заглушител. 7 от куршумите попадат в тялото на наркобоса, който започва да се дави с кръвта си. Втрещената Лияна придържа главата му вдигната, за да не се задуши, но минути след стрелбата Фалконети издъхва. Бодигардовете му натоварват тялото в колата и се отправят отчаяно към „Пирогов”, където само констатират смъртта му.

Косата на Лияна е нейна запазена марка

Убийството на Фалконети е сочено за първия показен разстрел заради дрога у нас. Година по-рано полицаи откриват край Ихтиман труповете на брат му Валентин Иванов и 39-годишния Георги Минчев. Така и не се разбира кой ги е очистил, но с разстрела на Фалконети е ясно, че става въпрос за мутренска война. Основната версия е трафик на дрога.

„Влизахме в ресторанта, тогава се казваше „Олимп” и се намираше на „Черковна” в София. Беше точно в 10 вечерта и бяхме с приятели. Човекът стрелял със заглушител. Въобще не разбрах какво се случва. Стана за секунди! Само го видях долу на земята, претърколи се и се удари в една червена кола, която беше паркирана там”, спомня си Лияна, която тогава е едва 17-годишна.

Тя изживяла такъв стрес, че се затворила вкъщи и не излязла цели 7 месеца.

Един-единствен път се измъкнала, защото й се обадила някаква жена и казала, че е спешно да говори с нея. Доверчивата Лияна отишла до близкото кафе, като през цялото време се озъртала, за да не я застреля някой. Затова като видяла 3 жени, които я канели в колата да поговорят, изобщо не се стреснала. Точно те обаче били мъчителките й. Едната се оказала бившата съпруга на Фалконети, който държи през 90-те години офиси на СИК в хотел „Орбита” и за който се твърди, че се е занимавал по това време с трафика на хероин през България.

Трите жени й казали да не се съпротивлява, защото ще я убият. След това започнали да я разкарват по заведенията на София, а те не смеела да гъкне. Във всяко заведение отрязвали по една педя от косата й и я хвърляли в тоалетната. Тя била в шок, но се подчинявала от ужас, понеже й казали, че това е само коса, но ако се развика, ще й резнат и главата. Накрая отрязали дългата й грива чак до ушите и я пуснали да си ходи.

17-годишната фолкаджийка с Фалконети

Лияна престояла месеци наред заключена в дома си, докато близките й се сетили да я пратят на психотерапевт. Певицата преодоляла страха си от излизане, но й останала трайна фобия от ножици, които режат косата й. Затова преди години във „ВИП Брадър” реагира така шокирано и започна да плаче с глас по време на мисия с рязане на косите. Фолк певицата има травма и заради това не си подстригва косата, която отчаяно се нуждае от скъсяване с поне 10 см, защото краищата й са рехави и силно изтощени.