И МВР вече издирва 74-годишната жена с алцхаймер

Румяна е в неизвестност от миналия петък

Топ
18:18 - 16 Юли 2019
6660
И МВР вече издирва 74-годишната жена с алцхаймер

74-годишната Румяна Евденова Коцалиева от София, която изчезна в петък, 12 юли, и от тогава няма и следа от нея, вече се издирва и от полицията. Днес СДВР официално включи в бюлетина си за издирване възрастната столичанка.

Румяна, заснета при напускането на апартамента си в петък по обяд. От тогава е в неизвестност

Румяна е в неизвестност от миналия петък, когато преди обяд е напуснала дома си в ж.к. „Зона Б-5”. Проблемът е, че пенсионерката е с напреднал алцхаймер и няма спомен коя е. Близките й са изключително притеснени. Те започнаха издирването й още в неделя чрез социалните мрежи, а след като се спази процедурата за 3 дни изчакване, и МВР официално включи дамата в списъка си за издирване.

Жената е висока около 165 см, със слабо телосложение, къса кестенява коса и черни очи. В деня на изчезването си тя е била облечена с тъмно синя дънкова пола, обута със светло сини гуменки. Няма телефон и лична карта в себе си.

Хората, които разполагат с информация за издирваната жена, могат да се обадят на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР, както и да се свържат с роднините й на тел. 0884 550172.

В социалните мрежи близките й допълват, че Румяна е с напреднала деменция и отговаря само с "Да".