И областни управители от ИТН зарязват Слави

Губернаторът на Враца подкрепи отцепниците

Новини
16:43 - 15 Юни 2022
4810
И областни управители от ИТН зарязват Слави

Областният управител на Кюстендил Катя Димитрова остава на поста, казаха от екипа ѝ за БНР. Това стана ясно, след като Димитрова е участвала в работна среща в сряда, свикана от премиера Кирил Петков.

Димитрова е номинирана от партия „Има такъв народ“. Последната седмица, след като Слави Трифонов обяви, че партията му напуска управляващата коалиция, се заговори, че в Кюстендил ще има нов областен управител. До това обаче няма да се стигне, защото Димитрова е заявила лоялност и готовност да работи за правителството.

Областният управител на Враца Стефан Красимиров, който е от квотата на „Има такъв народ“, обяви пълната си подкрепа за депутатите от партията, които напуснаха парламентарната ѝ група.

„Подкрепям ги, защото чух истината, която казват, а именно, че в нашата партия, за съжаление, управляват само няколко човека и другите ни местят като пешки. И защото в момента, в който бушува война до нас и България е в кризи и предстоят тепърва други проблеми, свързани с инфлация, с цени на горива и т.н., не е моментът да се сваля правителство и да се докарва статуквото на бял кон. Целта беше да се реформира България, да тръгнат нещата към по-добре, да се премахне несправедливостта на управлението на ГЕРБ, да се направи съдебна реформа, да се върне народния суверенитет, а тръгваме да събаряме реформаторското правителство, което сами сме създали. Просто това не мога да го приема“, коментира Стефан Красимиров.

Преди разцеплението ИТН имаше шестима областни управители.