И ПСЖ се включи в битката за Лео Меси

Спортният директор на французите - Леонардо, се е свързал с представители на аржентинеца

Спорт
16:52 - 28 Август 2020
2447
И ПСЖ се включи в битката за Лео Меси

Няколко дни вече минаха от обявеното пред ръководството на Барселона решение на Лионел Меси да напусне каталунците. Към момента Манчестър Сити се счита за фаворит за подписа на аржентинеца, но със сигурност преминаването му в който и да е отбор няма да бъде лесна задача.

А в борбата за подписа му очаквано вече се включи и Пари Сен Жермен. Спортният директор на парижани Леонардо се е свързал с представителите на Меси за да разбере от първа ръка конкретната ситуация в момента.

Леонардо е искал да научи как стои чисто юридически въпросът с контракта на суперзвездата и клаузите, които го задържат в Барселона. Освен това бразилецът е искал да научи какъв договор и на каква сума желае самият футболист.

Събраната информация Леонардо ще предаде на финансовия отдел на клуба, откъдето трябва да помислят каква оферта биха могли да предложат.

При ПСЖ един от проблемите е, че трябва да се придържат към правилата на финансовия феърплей на УЕФА, което прави евентуалното предложение още по-трудно.

В същото време от Интер изглежда почти са се отказали от възможността да се борят за Меси, знаейки, че не могат да се доближат до финансите на Сити и ПСЖ.