И Рафаел Варан се отказa от националния

Спорт
16:03 - 02 Февруари 2023
1563
И Рафаел Варан се отказa от националния

Защитникът на Франция Рафаел Варан обяви в профилите си в социалната мрежа, че се отказва от националния отбор.

"Да представям нашата велика страна в продължение на десетилетие беше една от най-големите почести в живота ми. Всеки път, когато носех тази специална синя фланелка, се чувствах изключително горд. Никога няма да забравя спечелването на Световната купа през 2018 г. Тези моменти ще ми липсват много, но дойде време за новото поколение да поеме щафетата. Мислех за това в продължение на няколко месеца и реших, че е подходящ момент да се оттегля от международния футбол", пише защитникът на Манчестър Юнайтед.

Според изданието футболистът е решил да обяви края на участията си за “петлите”, след като вече чувства прекомерно физическо и психическо натоварване заради натоварения график. Освен това Варан е искал да посвети повече време на семейството си.

29-годишният играч на Манчестър Юнайтед има 93 мача и 5 гола в кариерата си за Франция. Последната среща на Варан бе в драматичния финал срещу Аржентина на Мондиала в Катар, загубен след дузпи, когато престоя на терена 113 минути и бе заменен в продълженията.

Играчът е световен шампион с Франция през 2018 г. и печели с тима Лигата на нациите през 2021 г. Варан ще е поредният френски футболист, който се отказва от националния отбор, след като и вратарят Юго Лорис обяви оттеглянето си от тима на "петлите".