И Разград обяви бедствено училище, няма да се учи в понеделник

Местните власти се стараят да почистят пътищата до болницата и полицията

Новини
12:16 - 26 Ноември 2023
2733
И Разград обяви бедствено училище, няма да се учи в понеделник

Във връзка с тежката зимна ситуация ръководството на община Разград обмисля обявяване на бедствено положение и обявяване на 27 ноември, понеделник, за неучебен ден за учениците в общината, съобщиха от общинската администрация. 

От сутрешните часове кметът Добрин Добрев е във връзка с представителите на всички институции, ангажирани с отстраняването на последствията от зимата, извърши оглед и лично на обстановката по улиците на Разград. 

Десет населени места в община Разград са без електричество, затворени са всички пътища заради снегонавявания, има множество паднали дървета и клони по шосетата и тротоарите. Работниците в снегопочистващата фирма в областния град заедно с работници от общинските предприятия са ангажирани с почистването на улиците. Общо 14 машини почистват снега, а работници от общинските предприятия “Паркстрой“ и “Ремонстстрой“ отстраняват падналите клони и дървета на пътните участъци.

Приоритетно се почистват пътищата към болницата, полицията, пожарната и централните улици. Сред приоритетните участъци са и подходите към социалните услуги – Комплекса за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания в Просторно, където няма ток, и Комплекса от центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания. 

Община Разград действа в координация и сътрудничество с останалите институции. Оказва се съдействие и на органите на реда, като общинското предприятие “Столово хранене“ осигурява термоси с чай на служителите от шестте контролно-пропускателни пунктове на изходите на общинския център.

След сигнали от граждани кметът Добрин Добрев установи връзка и с „Топлофикация“, откъдето информираха, че заради проблеми с магистрални електропроводи са аварирали станции на „Топлофикация“, а служителите им работят по отстраняване на авариите. 

Община Разград призовава гражданите да не излизат без необходимост, да подават своевременно сигнали за установени проблемни участъци и да почистят пред домовете си.