И Реал усети мощта на Везенков и Олимпиакос

Българинът поглежда към Спортист на годината с поредно силно представяне

Спорт
08:33 - 20 Октомври 2022
2068
И Реал усети мощта на Везенков и Олимпиакос

Олимпиакос продължава да трупа успех след успех през настоящия сезон в Евролигата. Александър Везенков и съотборниците му постигнаха третата си поредна победа в най-силния клубен европейски турнир, след като излъгаха Реал Мадрид с 89:87 (20:21, 17:17, 26:24, 26:25) в титаничен последен сблъсък от програмата на третия кръг, проведен в "УиЗинк Сентър" в испанската столица.

По този начин "червено-белите" заемат място сред лидерите във временното класиране на Евролигата и са един от четирите отбора без загуба до момента, заедно с Фенербахче, АЛБА Берлин и Баскония.

За "лос бланкос" пък загубата е втора през кампанията, като възпитаниците на Чус Матео заемат десетото място в таблицата с актив от 1-2.

Отново нямаше по-полезен състезател на паркета от българския национал Александър Везенков.

Звездата на родния баскетбол продължи невероятното си начало на сезона, след като се превърна в най-резултатен за успеха с дабъл-дабъл от 23 точки и 12 борби, към които добави и 1 открадната топка за коефициент на полезно действие от 29.

Българинът стреля 8/9 от зоната за две точки, 2/7 от тройката и 1/2 от наказателната линия, а това, което статистиката няма да покаже, е изключителната защита и борбеност, която Везенков демонстрира срещу един от фаворитите за трофея през настоящата кампания.

По този начин крилото записа третия си пореден мач с поне 20 отбелязани точки през сезона в Евролигата, след като наниза 20 срещу Барселона в първия кръг и още 23 срещу Жалгирис миналата седмица.