И светът плаче със семейството на Луис Енрике

Бившият треньор на Барселона сам съобщи новината за смъртта на 9-годишната си дъщеря

Новини
12:49 - 30 Август 2019
13754
И светът плаче със семейството на Луис Енрике

Една от най-дискутираните новини на днешния ден и смъртта на малката 9-годишна дъщеричка на Луис Енрике. Трагичната вест беше съобщена късно снощи лично от Енрике в профила му в туитър.

Ксана загуби битката с рак на костите. Заради прогресирането на болестта на детето му, Енрике пожела да бъде освободен от националния отбор на Испания като посочи дълбоки лични мотиви за причина.

За болестта на Ксана до последно са знаели само членовете на семейството на Енрике, което той държи далеч от светлината на прожекторите.

Съпругата му Елена Куйел, с която са семейство от 1997 година, никога не е била публична личност. Двойката има още две деца - син Пачо (19 г.) и дъщеря Сира (18 г.).

Още в първите минути след публикацията той получи много съобщения от бивши и настоящи футболисти, които изразяват своите съболезнования за огромната лична загуба.

"Моите съболезнования на Луис Енрике и семейството му в този най-тежък момент. С вас сме, мистер", написа Лионел Меси в стори в Инстаграм. Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос също не остана безучастен.

"Мистер, цялата ни подкрепа и любов са за теб и твоето семейство. Няма думи за успокоение, но ние винаги ще бъдем до теб", написа Рамос.

Послания написаха още Алваро Мората, Гайска Мендиета, Давид Силва, Серхио Бускетс, Жерар Пике... Към безкрайния списък се включи дори и френският клуб Ница.

“Изразяваме най-искрените си съболезнования на Луис Енрике и семейството му. Всички наши мисли са насочени към тях”, написаха в официалния профил на Ница в Туитър.

Барселона, както и много клубове от Испания, светски личности и спортисти, както и представители на отбори от цял свят, станаха съпричастни на тъгана на Луис Енрике и семейството му.