И там има хулигани: 380 бона глоба за безредиците в Мелбърн (СНИМКИ И ВИДЕО)

Фенове на Виктори нахлуха по време на градското дерби със Сити и раниха вратаря на съперника

Топ
13:20 - 10 Януари 2023
3269
И там има хулигани: 380 бона глоба за безредиците в Мелбърн (СНИМКИ И ВИДЕО)

Австралийската футболна асоциация наложи сериозна финансова глоба от 380 000 щатски долара на Мелбърн Виктъри. Причината е нахлуването на терена на запалянковците на отбора и нападението срещу играч на съперника по време на дербито от шампионата срещу Мелбърн Сити през декември.

Вратарят на Сити Том Глоувър беше ударен с метален предмет по главата и напусна с кръв по лицето, когато ултраси на Виктори навлязоха на игрището в средата на първото полувреме при резултат 0:1 в мача от австралийската елитна А-Лига, който беше прекратен заради безредиците.

Като част от санкцията е и условно отнемане на 10 точки от актива на отбора, което ще се случи автоматично при следващ инцидент със "сериозно непристойно поведение от страна на запалянковците" на клуба до края на този сезон и през следващите три, като Мелбърн Виктори няма да обжалва санкциите.

Футболната асоциация на страната вече наложи наказания и на 17 привърженици, участвали в инцидента, като някои от тях са лишени от правото да посещават мачове до живот.

Двубоят ще бъде доигран от 22-рата минута през април.