И в Ловеч не се разбраха за РИК

Окончателното решение ще трябва да вземе ЦИК

Новини
16:57 - 07 Август 2022
2622
И в Ловеч не се разбраха за РИК

На проведените днес консултации при областния управител на Ловеч Светослав Славчев партиите и коалициите не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия в Ловеч за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 октомври.

Никой не отстъпи от направените три предложения за секретар на комисията и окончателното решение ще трябва да вземе ЦИК.

РИК Ловеч ще е от 13 членове, включително председател, двама заместници и секретар.

"Продължаваме промяната" е с четирима представители в комисията, ГЕРБ – СДС с трима, ДПС с двама, а "БСП за България", "Демократична България", "Има такъв народ" и "Възраждане" с по един.

Единственото предложение за председател беше за Валентина Недялкова от ГЕРБ – СДС, която е дългогодишен председател на комисията. За заместник беше предложен само Валентин Георгиев от "Има такъв народ". Трима обаче бяха кандидатите за секретар на комисията и нито една от партиите и коалициите, направили предложения, не отстъпиха за своите представители.

Областният управител Светослав Славчев поясни: "Несъгласието дойде от трите предложения за секретарското място, което наложи да се състави протокола и служебно ЦИК да извърши разпределение за още един заместник-председател и да определи секретар на комисията."