И Йотова не е учудена, че "Лукойл" продава бизнеса си у нас

Новини
12:05 - 05 Декември 2023
1582
И Йотова не е учудена, че "Лукойл" продава бизнеса си у нас

Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира пред журналисти, че не е учудена от информацията, че „Лукойл" преразглежда дейността си в България и обмисля продажба на бизнеса у нас.

Аз не се учудвам, защото г-н Василев (б.а. Асен Василев - министър на финансите) сподели това пред „Файненшъл таймс" още преди два месеца, каза Йотова. Учудвам се защо не са искрени и нямат смелост да кажат пред българските граждани какво за замислили, добави тя, цитирана от БТА.

Групата "Лукойл" започна работа по преразглеждане на стратегията си по отношение на предприятията си на територията на България, съобщиха по-рано днес от "Лукойл Нефтохим Бургас".

От компанията заявяват, че "предвид същественото изменение на условията за осъществяване на дейността" с помощта на международни консултанти ще бъдат анализирани различни опции, включително продажбата на бизнеса.

Вицепрезидентът Йотова коментира темата преди церемонията по връчване на 100 стипендии „Нели и Робърт Гипсън" на студенти с високи академични постижения в Университетския театър към Софийския университет „Св. Климент Охридски".