И Захарова бясна за сваленото интервю с Митрофанова по БНР

В края на миналия месец самолетът на Сергей Лавров не прелетя над България на път за Скопие, защото в него беше и говорителката на руското външно министерство, която попада в санкционния списък на ЕС

Новини
17:35 - 16 Декември 2023
5912
И Захарова бясна за сваленото интервю с Митрофанова по БНР

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова разкритикува остро свалянето от ефира на Българското национално радио (БНР) днес на интервю с посланика на Русия в София Елеонора Митрофанова, предаде ТАСС.

"В България руските жени нямат право да дават интервюта или да пресичат въздушното пространство. Все още ли може да се диша в България?", написа Захарова в канала си в "Телеграм". 

Водещият на предаването "Политическо некоректно" по Българското национално радио Петър Волгин обяви днес в ефир, че Програмният съвет на БНР е забранил излъчването на предварително записано интервю с посланик Елеонора Митрофанова.

В края на миналия месец самолетът на Сергей Лавров не прелетя над България на път за Скопие, където руския външен министър участва в годишната среща на министерско равнище на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Българското министерство на външните работи каза в изявление, че е разрешило на самолета на Лавров да премине над страната. 

В текста, цитиран от ТАСС, обаче пише, че Мария Захарова, която придружаваше руския външен министър за срещата на ОССЕ, няма право да премине над територията на България, тъй като е включена в санкционния списък на Европейския съюз заради войната на Русия срещу Украйна.