Ибряма: Цели 3 години бях инвалид!

Великият музикант живна благодарение на терапията на природния лечител Гарабитов

Нещо за четене
14:52 - 11 Май 2019
9596
Ибряма: Цели 3 години бях инвалид!

Цели 3 години един от най-големите български музиканти – краля на кларинета Иво Папазов-Ибряма, е бил като инвалид. Той почти не можел да се движи и не мърдал от дома си, а участия приемал изключително рядко. Това разказа самия Папазов в тв интервю преди дни.

Благодаря на Иван Гарабитов, той ме върна към сцената и музиката, споделя великия музикант. Тези думи на признателност нямаше търпение да изрече световноизвестният кларнетист – виртуоз и по време на гостуването си в студиото на „Добър ден с БНТ2“. По време на 25-минутното предаване неведнъж Ибряма повтори, че заслужилият треньор по борба и природен лечител е човек, който помага на абсолютно всички – на известни  и неизвестни хора.

„Не ми се гледаше кларнета, чувствах се много уморен, с лоши мисли, отчаян от живота, не можех да се кача 2 стъпала, сподели 67-годишният музикант. - Гарабитов дойде вкъщи, накара ме да легна и с една машинка час и половина ми прави масаж на болните крака и кръст. И чудото стана – веднага след терапията се изправих, слязох по стълбите да го изпратя и след това се качих обратно до 3-ия етаж. Самичък! Без помощта на двамата ми сина, които задължително ме поддържат при ходене. Още първия ден Гарабитов ме вдигна на крака. След това започнах и неговите вълшебни сиропи, кръвното постоянно ми играеше – сега е нормално. А през април свирих 2 часа и половина прав на сцената на международен джаз фестивал в Германия”, не сдържа радостта си от постигнатото наричаният от западната преса „крал на кларнета“.

Иван Гарабитов третира с уреда Иво Папазов-Ибряма

Всъщност машинката, която го изправи на крака е механично-магнитен резонатор, чрез който се извършва матрично-ритъмна терапия, поясни в предаването Иван Гарабитов. Немският апарат, създаден за премахване на атрофията на мускулите при космонавтите, решава бързо различни проблеми на опорно-двигателния апарат.

 „Кралят на кларнета“ започва своето изцеление на 4 март. Преди това 3 години е почти обездвижен. Ходи само, когато е поддържан от синовете си. Разстоянието, което изминава по този начин е от вкъщи до колата, оттам до сцената, за да свири седнал и обратно вкъщи.

Не можех да се движа, нямах кураж да се движа, казва Ибряма. Сега съм като момче, вървя си, радвам се на себе си, че ходя сам.