Ицо Хазарта: Дарих над 70 000 лв., цялата си депутатска заплата

Боря се с милиардери, купуващи гласове и отнемащи животи, пише певецът и политик

Новини
14:10 - 31 Март 2023
4017
Ицо Хазарта: Дарих над 70 000 лв., цялата си депутатска заплата

70 хиляди лева - цялата си депутатска заплата Христо Петров, познат повече на обществеността като Ицо Хазарта, е дарил за каузите, на които той се посвети, откакто работното му място е сградата на Народното събрание. Това сподели във „Фейсбук“ кандидатът за народен представител от „Продължаваме промяната“ и на предстоящите в неделя избори. Ето целия пост на Хазарта без редакторска намеса:

Преди година и половина ме избраха за народен представител. Един известен български журналист тогава написа, че ще се откажа на втората седмица. Година и половина “нямаш опит”, “това не ти е сцената” и любимото ми - “продаде се”.

Година и половина по-късно:

- осиновените имат готов и внесен законопроект за правото им на информация за техния биологичен произход - внесе го неопитният, докато опитните политици ги лъгаха с десетилетия

- непълнолетните, които си загубят личната карта, няма повече да бъдат показвани като маймуни из сайтовете на общините (забележете - с адреси и ЕГН!) - неопитният

подаде сигнали навсякъде, вдигна шум по медиите и институциите си свършиха работата

- неопитният запука кметовете на „Надежда“ и „Люлин“ с въпроси за паркингите - колко пари взехте и какво построихте? Опитните му се присмяха, но се и разбързаха, та в крайна сметка паркинги май ще има

- неопитният не подкрепи задължителната покупка на американски реактори за Козлодуй, нито покупката на американски самолети на хартия, нито войната на един руски психопат и масов убиец - просто защото нито едно от тези неща не е добро за България

- десетки дни, прекарани с изоставените деца в къщичките ЦНСТ (Център за настаняване от семеен тип - б.р.). Частни учителки по български, английски и рисуване в пет къщички, скоро - и в още четири.

Екскурзии, морски лагери, театри, забавления и образователни инициативи за стотици български деца,

както и помощ за онези, които се грижат за тях. Проблеми, които виждам с очите си на място и намирам начини да решавам - като човек и като народен представител. Сдружение Един българин, което създадох преди няма и четири месеца, а вече променя детски съдби.

Цялата си депутатска заплата давам за тая кауза - до стотинка. Вече над 70 000 лева. Не защото не ми трябват - повярвайте ми, много добре биха ми дошли.

Правя го, защото знам, че така е правилно. Правя го, за да видят хората, че помията няма сама да си тръгне, без всеки от нас да жертва нещо.

Боря се с милиардери, купуващи гласове и отнемащи животи.

С тролски ферми и с продажници, рекламиращи се като независими. Зарязах прекрасен живот, за да се опитам да помогна. И няма да се откажа, а ще покажа на хората, че има как да бъде различно.