Ицо Стоичков преподава на "Олимпико", направи две асистенции

За белия тим освен Камата, играха още Роналдиньо, Джанлуиджи Буфон, Зе Мария и др.

Спорт
21:56 - 14 Ноември 2022
2454
Ицо Стоичков преподава на "Олимпико", направи две асистенции

Легендарният Христо Стоичков доказа, че все още го може на футболния терен. Той взе дейно участие в Мача на мира в Рим редом до големи бивши и настоящи футболисти. Благотворителната среща се проведе под патронажа на Папа Франциск и беше в памет на Диего Армандо Марадона, който участва в предните две издания преди години.

56-годишният българин направи две магически асистенции, но неговият тим „Белите“ отстъпи на „Сините“ с 3:4.

За белия тим освен Камата, играха още Роналдиньо, Джанлуиджи Буфон, Зе Мария, Хенрих Мхитарян, Венсан Кандела и други от най-големите легенди на футболната игра. На терена за „Белите“ се появиха също синът и внукът на Марадона. За синия бяха основно италиански играчи.

Личаха имената на Чиро Ферара, Бруно Алвеш, Ди Биардо, Клаудио Каниджа, Чиро Имобиле, Антонио Ди Натале, Мирослав Клозе, Симоне Перота, братът на Диего Марадона - Лало Марадона, Андрий Воронин и др.

Преди началото Роналдиньо и Чиро Ферара посадиха дърво за мир. Стоичков даде две асистенции за два гола на Шота Арвеладзе. Носителят на „Златната топка“ показа и невероятна техника при трети гол. Той изведе с пета свой съотборник, след което Уго Алмейда се разписа от близко разстояние.

Христо Стоичков започна като титуляр и остана на терена през цялото първо полувреме, продължило 25 минути.

На почивката резултатът беше 3:2 в полза на „Белите“. През втората част „Сините“ обърнаха и стигнаха до успеха с 4:3.

Между двете полувремена на „Олимпико“ беше пресъздадена известната загрявка на Марадона на ритмите на Life is Life на Opus.