Ицо тъжи за Пеле и се фука със звездите на спорта (СНИМКИ)

Стоичков беше специален гост на церемонията по връчването на "Златната топка", която отиде при Лео Меси

Спорт
13:14 - 31 Октомври 2023
2794
Ицо тъжи за Пеле и се фука със звездите на спорта (СНИМКИ)

Най-голямата легенда на българския футбол - Христо Стоичков, беше специален гост на церемонията по връчването на "Златната обувка" снощи в Париж. Камата, който е единственият българин, печелил отличието през 1994 година, беше първият, който водещият Дидие Дрогба представи, а залата избухна в аплодисменти.

Стоичков беше радостен, че Лионел Меси спечели тазгодишната награда - за рекорден осми път, а медиите му отделиха подобаващо внимание, показвайки че още знаят кой е Модерния ляв.

"Ти стигна до осмицата! Цифрата на безкрайността! Отдавна си се качил на трона на вечността! Честита осма "Златна топка", Лео Меси!", написа в профила си във Фейсбук Стоичков.

Аржентинецът спечели наградата навръх рождения ден на Диего Марадона - 30 октомври, който за съжаление вече не е сред живите. В Париж присъстваха още куп легенди на световния спорт, не само на футбола, а Ицо се щракна за спомен с някои от тях - принц Албер, Новак Джокович и Ерлинг Холанд.

Ден по-късно Камата си припомни и за миговете с Краля Пеле.

"Изминаха 33 години, а все едно са миг! Тъкмо бях отишъл в Барселона и ти ме покани да празнуваме заедно 50-годишния ти юбилей!

Каква чест беше за мен да бъда на терена в твоя бенефисен мач! Да вляза на мястото на Карло Анчелоти! Стадион "Сан Сиро" никога няма да забрави 31 октомври! Аз също! Почивай в мир, приятелю! Ти си вечният крал на футбола! Ти си Пеле!", сподели с тъга Стоичков в социалните мрежи.