Иде ретрограден Меркурий в Овен: Вихрят се тайни и задкулисни действия

Между 1 и 26 април ще излиза наяве къде вярна, къде измислена информация за минали фалшификации, измами и злоупотреби; съгласие трудно ще се постига

Астро
12:00 - 29 Март 2024
3086
Иде ретрограден Меркурий в Овен: Вихрят се тайни и задкулисни действия

На 1 и 2 април 2024 година Меркурий вече забавя своето движение и е в стационарна фаза, а от 3 до 23 април включително е ретрограден. Между 24 и 26 април той отново е в стационарна фаза, като се подготвя за директно движение от 27 април нататък.

Не бива да се подценяват и стационарните фази преди и след ретроградното му движение, защото те са доста объркващи и също така неблагоприятни за нови начинания или рисковани действия. 

Меркурий е планета на общуването, обмяната на информация, преговорите, търговията, образованието, техниката и транспорта. Тъй като е в огнения знак Овен, управляван от Марс, представете си как ще се отразява на общуването между хората. Меркурий в Овен е целенасочен. Иска всички да го слушат, склонен е да спори и не обича да изслушва. По принцип мисли и взима решения бързо, в някои случаи дори предприема рискове. Не е търпелив и често прибързва.

В периода 01.04–26.04.2024 г. е най-подходящо да се обърнем назад и ревизираме свои минали действия, решения и взаимоотношения, да върнем стар дълг или жест към някого, да преосмислим случилото се до момента и се вгледаме дълбоко в себе си. Този период ще бъде доста интересен в световен план, включително и у нас, защото Марс (планетният управител на Овен) е в знака Риби.

Ще ставаме свидетели на сериозни клюки и интриги по високите етажи на властта и в медиите.

Ще излиза наяве къде вярна, къде измислена информация за минали фалшификации, измами и злоупотреби. Трудно ще се постига изобщо някакво разбирателство и съгласие – всеки ще говори, но никой няма да изслушва и ще иска да бъде лидер.

Но заради позицията на Марс в Риби доста активно ще се вихрят тайни и задкулисни действия. 

По време на ретрограден Меркурий е затруднена комуникацията като цяло, мисленето и решенията при някои хора са прибързани и объркани. Можем да очакваме в световен план по-неадекватни действия, протести и стачки; проблеми в транспорта, образованието, търговията, услугите, преговорите, техниката/автомобилите. Тъй като Меркурий се свързва с младите хора и училищата, не са изключени прояви на агресия и сбивания между ученици, както и по време на спортни мероприятия. 

С Марс в Риби и ретрограден Меркурий в Овен

неблагоприятните проявления могат да засегнат военните, полицията, спорта, религията и църквата, здравеопазването и фармацевтиката,

флота, търговията с оръжие и т.н. Много хора не усещат така силното влияние на ретрограден Меркурий, особено ако той образува благоприятен аспект към Слънцето и особено към рождения Меркурий. По-неутрално ще бъде влиянието му за родените под знаците и с Меркурий в Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей, а донякъде и за знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Но както винаги, при всеки отделен човек влиянието зависи от неговия личен хороскоп. Първите 4 знака имат възможност да срещнат стари приятели или други хора от миналото. Ще използват много по-конструктивно енергията на ретроградния Меркурий. За вторите 4 знака е важно да проявяват повече гъвкавост и да се приспособяват. 

Най-неблагоприятно ще бъде влиянието на ретроградния Меркурий в Овен за родените със Слънце и Меркурий в кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог.

Тези кардинални знаци са най-уязвими в периода 1–26 април за спорове и конфликти с роднини, колеги, началници, конкуренти, приятели и всякакви други хора. Възможни са както сериозни проблеми в общуването и с документацията, така и в образованието, търговията, договарянията, с транспорта и придвижването с транспортните средства. Обърнете сериозно внимание на автомобила си преди да пътувате някъде (запалителна система, стартер, свързващи части, светлини и мигачи, радиатор, водна/бензинова помпа), а дори и да шофирате само в своето населено място.

Ще възникват повреди в автомобилите, домашната или офис техниката, в машините (който работи с такива).

В най-негативната си проява при ретро Меркурий в Овен са възможни сбивания, наранявания оръжие или нож/машина, транспортни инциденти, експрозии и пожари, неприятности с полицията. 

Какво не е подходящо да правим в периода 1–26 април?

  • Да не започваме нова работа, освен ако не е временна и по заместване;
  • Да не стартираме нови бизнес проекти;
  • Да не правим нови регистрации на фирма или друго;
  • Да не започваме нови приятелства и интимни връзки;
  • Да не сключваме брак, освен ако не сме родени с ретрограден Меркурий и то в знаците Близнаци, Везни, Стрелец или Водолей;
  • Да не подаваме важни документи в институции;
  • Да не подписваме нови важни договори и споразумения;
  • Да не купуваме нова техника за бита/офиса, медицинска апаратура, машини, автомобил, телефон и други;
  • Да не правим други големи капиталовложения;
  • Да не предприемаме рисковани, необмислени действия;
  • Да не бързаме;
  • Да не проявяваме агресивно поведение в общуването;
  • Да не се преместваме в нов дом;
  • И най-важното – да не извършваме планови операции, особено в областта на главата. Това не важи, разбира се, за спешните и животоспасяващи интервенции. 

Какво е подходящо да правим между 1 и 26 април?

  • Да забавим темпото;
  • Да довършим стари, недовършени задачи и проекти;
  • Да направим ревизия и поправки в документация – лична или фирмена, писмени разработки, закони, правилници, подзаконови актове и т.н;
  • Да се вглеждаме повече в себе си, да преосмислим поведението и коригираме грешките от миналото; 
  • Да преразгледаме минали действия и взаимоотношения;
  • Да разрешим стари спорове и да подобрим взаимоотношенията с някого;
  • Да подменим лични документи с изтичащ срок;
  • Да преподпишем съществуващи договори за услуги с изтичащ срок;
  • Да се явим на поправителен изпит;
  • Да ремонтираме дома или част от него, други дребни ремонти и поправки в автомобила и всякаква техника/машини;
  • Да шофираме внимателно със съобразена скорост.

Ретроградният Меркурий има свойството да забавя, затруднява и всичко. При подмяна на лични документи и преподписване на договори с изтичащ срок четете добре, защото може да има грешки и объркване на информацията.

Всички, които работят с информация, документи и медицинска апаратура да бъдат особено внимателни и съсредоточени, за да не допуснат грешки.

Същото важи и за работещите с оръжие, със запалими и избухливи вещества, машини и режещи инструменти, за да се избегнат травми, наранявания, експлозии или пожари. Пазете от загуба лични документи, информация, телефон, багаж при пътуване, куриерски пратки и други. 

Марги Паскалева