Идеалният бански според фигурата

Целият плажен костюм може да акцентира на разголената талия и ханш, а половинките да бъдат повече от целомъдрени в актуалният стил ретро

Мода
17:39 - 03 Юни 2019
10579
Идеалният бански според фигурата

Една от най-важните теми за жените през лятото е избора на бански костюм. Той трябва да подчертава достойнствата ни и да прикрива недостатъците ни. На плажа няма скрито-покрито, но все пак можем да отвлечем вниманието от някои недостатъци и да изтъкнем други. Обичайно моделите от две части означават повече тяло на показ, а целите – обратното, са призвани да скриват възможно най-много. Но в последните няколко сезона тези правила не важат. Целият бански може да акцентира на разголената талия и ханш, а половинките да бъдат повече от целомъдрени в актуалният стил ретро. Тази свобода на избора ни дава възможност да демонстрираме точно тази част на тялото ни, с която се гордеем най-много и плътно да прикрием това, което смятаме, че „ни идва в повече”.

Да прикрием широките бедра
Това може да се осъществим по два начина. Първият е като постигнем баланс между двете половини на тялото, тоест визуално да увеличим раменете и бюста. Горнището трябва да покрива възможно по-голяма част от тялото, да има набори или други декоративни детайли, а бикините нека бъдат изрязани ниско. 

Другата тактика е да отвлечем вниманието от бедрата. Например, като изберем двуцветен бански, където горната част е пъстра и светла, а долната едноцветна и тъмна. 

Да направим фигурата по-женствена
Жените с момчешка фигура най-добре да изберат бански от две части с чашки и леки, ненатрапчиви подплънки. От значение е не само моделът, но и материята. 
Плътните плетени тъкани правят формите по-заоблени, а хоризонталните райета и големи точки визуално създават обем на горната част на тялото. Избягвайте ги обаче като десен за бикините.

Да прикрием коремчето 
За щастие това малко несъвършенство лесно може да се прикрие с бански в стил ретро. Единият вариант е стегнато долнище с висока талия и горнище с корсет или чашки, а другият – цял бански с с тънък пояс на талията. Тези модели са особени актуални, затова без проблем можете да ги намерите в плажните колекции за сезон 2011. 

За оформяне на големите гърди
Щастливите притежателки на пищен бюст също трябва да положат усилия, за да не се превърне предимството им в недостатък. Преди всичко банският в този случай трябва да дава стабилна опора на гърдите, за да изглеждат те в идеална форма. Оптималният вариант са моделите с широки презрамки, банели или коланче под гърдите, а материята трябва да бъде стегната и плътна