Идеалният отбор на Премиършип за 2022 година

Нюкасъл и Арсенал доминират сред звездите

Спорт
23:15 - 13 Януари 2023
3357
Идеалният отбор на Премиършип за 2022 година

Измина още една наситена със събития година във Висшата лига, като по терените в цялата страна се разиграха интересни истории и мачове. През изминалите 12 месеца блеснаха множество играчи, но ето кои 11 от тях попаднаха в идеалния отбор на Премиършип за 2022 година.

От забележителната титла на Манчестър Сити (коефициентът "Гражданите" да защитят короната си е 1.57) до отдалечаването на Нюкасъл Юнайтед от зоната на изпадащите и непрекъснатото им подобрение през настоящия сезон.

Представяме ви най-постоянните в елита на Англия през изминалите 12 месеца.

Вратар:

Едерсон (Манчестър Сити)
Един от най-добрите вратари в света, който понякога остава в сянката на своя международен съотборник Алисон. Но той е превърнал превъзходството в норма, така че може би има известна степен на приемане на изключителната му форма за даденост. Едно е сигурно - Пеп Гуардиола и привържениците на Манчестър Сити не биха сменили своя постоянен страж с никой друг.

Защитници:

Киърън Трипиър (Нюкасъл Юнайтед)
Какво завръщане във Висшата лига за английския национал. Първото привличащо вниманието попълнение в новата ера на Нюкасъл, което вече изглежда изключително изгодно, като се има предвид влиянието, което Трипиър оказа на терена и извън него на "Сейнт Джеймсис Парк". Твърд фаворит и създател на стандарти за възходящите "свраки".

Уилям Салиба (Арсенал)
Изглежда странно да си помислим, че се говореше за това, че Салиба ще прекара още един сезон под наем. Но решението на Микел Артета да го привлече на "Емиратс" се отплати подобаващо, като френският защитник показа някои изключителни изяви, а неговият отбор влезе в ролята на лидер в надпреварата за титлата във Висшата лига този сезон. Коефициентът Арсенал да триумфира с титлата е оценен с 2.75.

Фабиан Шер (Нюкасъл Юнайтед)
Изглеждаше, че швейцарският национал е на път да напусне Нюкасъл на Стив Брус, но под ръководството на Еди Хау той се утвърди като ключов играч. Все по-удобно изнасяйки топката от защитата и избягвайки грешките в играта си, Шер изигра важна роля в забележителната година на "Тайнсайд".

Жоао Кансело (Манчестър Сити)
Една от звездите на Манчестър Сити може да даде много сериозни аргументи, за да се твърди, че най-добрият ляв бек във Висшата лига дори не е естествен ляв бек. Кансело е изключителен през последните 12 месеца и осигурява на Пеп Гуардиола солидна защита и атакуващ талант в изобилие.

Полузащитници:

Мартин Йодегаард (Арсенал)
Дори и в някои трудни моменти през миналия сезон Йодегаард изглеждаше класен в халфовата линия на "артилеристите" (1.72 е ставката лондончани да спечелят трофей този сезон) и пренесе тази форма с апломб в настоящата кампания. Спокоен с топката, с поглед към паса и автор на някои важни голове, норвежкият национал ще бъде основен играч, докато тимът на Микел Артета се стреми да спечели първа титла във Висшата лига от 19 години насам.

Бруно Гимараеш (Нюкасъл Юнайтед)
Бразилската звезда рискува да се присъедини към застрашения от изпадане Нюкасъл през януари 2021 година, но трансферът се отплати добре и за двете страни, а сумата от 40 млн. паунда вече изглежда много изгодна. Той се превърна в неразделна и обичана фигура на "Тайнсайд" и изглежда учудващо, че не изигра по-голяма роля за страната си на финалите на Световното първенство.

Кевин де Бройне (Манчестър Сити)
Вероятно най-добрият полузащитник в света на някои етапи през последните 12 месеца, Де Бройне е способен да създаде доста вдъхновяващи моменти и изглеждаше монументален по време на сезона и триумфът на Манчестър Сити във Висшата лига през 2021/22. Той се надява да добави още един медал на победител и неуловимата победа в Шампионската лига през втората половина на сезона.

Aтакуващи халфове:

Джеймс Мадисън (Лестър Сити)
С извинение към Мигел Алмирон от Нюкасъл Юнайтед, формата на Мадисън през тази неубедителна за "лисиците" година е изключителна. Атакуващият полузащитник вкара 18 гола и направи 10 асистенции в 41 участия във всички състезания през последните 12 месеца и се надява да продължи тази форма, когато се върне във форма през тази година.

Букайо Сака (Арсенал)
Сака твърдо е преодолял мъката си от Евро 2020 и сега е смятан за водещ играч за клуба и страната. Колкото впечатляващ беше по време на похода на Англия към четвъртфиналите на Световното първенство, толкова и по време на зашеметяващите 12 месеца с Арсенал, крилото твърдо се утвърди като един от най-постоянните атакуващи таланти във Висшата лига.

Централен нападател:

Хари Кейн (Тотнъм)
Имаше много претенденти за главната роля в този отбор, особено като се има предвид зашеметяващата форма на Ерлинг Холанд, който се присъедини към Манчестър Сити през лятото. Но Кейн е поредният играч в тази страна, който направи така, че превъзходството да се чувства невероятно нормално с поредните наситени с голове 12 месеца. Общо 30 попадения и 11 асистенции в 49 клубни участия през календарната 2022 година се броят за поредния изключителен резултат от страна на капитана на Англия.

Мениджър:

Еди Хау (Нюкасъл Юнайтед)
И други мениджъри са печелили медали, но малцина са извършили трансформацията, която Еди Хау стори в Нюкасъл Юнайтед. В първия ден на 2022 г. "свраките" се намираха на второ място от дъното на Висшата лига, а сега те летят високо и са в челните места. Лесно е да се посочат похарчените пари на "Сейнт Джеймсис Парк", но така се пренебрегва революцията, която Хау направи с играчи като Жоелинтон, Мигел Алмирон и Фабиан Шер. Може би бъдещ селекционер на Англия, но в обозримо бъдеще ще се съсредоточи изцяло върху продължаването на любовната си връзка със "свраките".