Идва ли чалга война между Сърбия и България?

Йелена Карлеуша определи българските звезди като "евтини аматьори в рокли за 3 динара и музикална продукция от Таджикистан, Андреа й отвърна

Нещо за четене
13:35 - 21 Август 2023
6032
Идва ли чалга война между Сърбия и България?

Андреа е възмутена от изказването на сръбската певица Йелена Карлеуша по адрес на българските изпълнители. Скандалните думи бяха отправени към родните ни звезди по повод излизането на албума на Карлеуша. Йелена май ще запали чалга война със съседна Сърбия.

“Цялата концепция на албума има за цел да развие границите на балканската музика и шоубизнес. На Балканите, особено в Сърбия, през последните години има шокиращо увеличение на боклук в музиката, наводнение от български глупости! Евтини аматьори в рокли за 3 динара и музикална продукция от Таджикистан… Сърбия и Балканите трябва да вървят напред и българският турбобоклук да не бъде нещо, което всеки слуша, освен тайно между 4-те стени на стаята си” – казва тя, промотирайки новите си песни.

Андреа веднага реагира с пост в социалната мрежа: “Който иска да живее в миналото, да има селски нагласи и да слуша евтин турбофолк, нямам нищо против…”

Бившата на Кобрата подхвана темата за непристойните думи на Карлеуша и при гостуването си в подкаста на Глориа Йорданова.

“Българските артисти, български боклуци, а в същото време ходи и прави дует с Азис и пее “Сен Тропе”, прави дуети с някаква, която е крала мои песни, краде ми визиите и аз нищо не казвам – щом харесва нас и българската музика! Но да обижда нас и цялата ни култура, защото българската музика е част от нашата култура, е много грозно от нейна страна и много невъзпитано. Аз не съм съгласна и няма да оставя така да се говори” – заявява Андреа.

Андреа не остана безучастна

Тя апелира всички – и меломани, и изпълнители, да изкажат своето мнение, за да не остават без коментар грозните обиди спрямо родните ни певци.

“Агитирам всеки, който мисли че не е правилно, да застане и да си изкаже мнението. Трябва да се говори, когато някой чужд изпълнител плюе нашата музика, а не и ние да се плюем самите. Трябва да имаме самосъзнание, да се уважаваме, да се обичаме и да се подкрепяме. Тя си промотира новите песнички с хейт върху цялата ни нация” – негодува родната фолк звезда.

За новия си клип казва, че е снимала чисто гола пред 50 човека екип. Екранният й партньор й закривал гърдите, за да не е чак толкова пошло. За реализацията на лентата похарчила между 60-70 хил. лева.