Ига Швьонтек на 1/2-финал в Индиън Уелс

Гоф и Скари определят едната финалистка

Спорт
11:58 - 15 Март 2024
1030
Ига Швьонтек на 1/2-финал в Индиън Уелс

Ига Швьонтек се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд от 9.25 милиона евро.

Лидерката в световната ранглиста победи в първия сет с 6:4 Каролин Возняцки, която прекрати участието си в мача в самото начало на втората част.  

Полякинята, спечелила титлата в Индиън Уелс през 2022 година, изоставаше с 1:4, но направи обрат до 6:4, след което поведе с 1:0 и във втория сет. Тогава датчанката получи контузия в десния крак и не можа да продължи участието си в срещата.

Бившата водачка в класацията на WТА Возняцки спечели финала в Индиън Уелс през 2011 година, докато Швьонтек ще играе на трети пореден полуфинал в Калифорния.

Ига Швьонтек ще се изправи срещу Марта Костюк в следващата фаза на турнира. Украинката елиминира рускинята Анастасия Потапова след 6:0, 7:5.

Американката Коко Гоф и гъркинята Мария Сакари ще се срещнат в полуфиналите в долната част на схемата на турнира по тенис от сериите УТА 1000 в Индиън Уелс.

На четвъртфиналите поставената под номер 3 в схемата Гоф се наложи сравнително лесно с 6:4, 6:3 над китайката Юе Юан.

Юан успя да поведе с пробив в началото на и двата сета на мача, но не и да задържи този аванс. Гоф успя да използва по-големия си опит в подобни срещи и направи обрати, с които да си осигури успеха.

По-трудна бе победата на Мария Сакари, която отстрани американката Ема Наваро след 5:7, 6:2, 6:4. Това бе трети сблъсък между двете в последната половин година, като след него Сакари поведе в общия резултат с 2:1.

Наваро взе предимство след първия сет с по-добра игра в края му. Сакари имаше преднина от пробив при 4:3, но до края американката взе чететири от пет разиграни гейма.

Във втория сет по-добрият старт бе за Сакари. Гъркинята дръпна бързо с 4:0 гейма и това и павира пътя към решителния трети сет. Той също започна с пробив в нейна полза, но Наваро изравни малко след това.

При 4:4 гейма Сакари стигна до две възможности за пробив и при втората от тях реализира брейка, с който стигна и до успеха в мача.