ИГРА НА ТРОНОВЕ: Нинова била внедрена да разбие БСП до основи

Министърът на Костов Валентин Василев хвърли бомба за седесарския троянски кон в Столетницата

Политика
20:00 - 12 Декември 2022
10573
ИГРА НА ТРОНОВЕ: Нинова била внедрена да разбие БСП до основи

Истинска игра на тронове разкри в българския политически живот бивш министър от правителството на Иван Костов, при това по сценарий от последните поне 20 години. Валентин Василев обяви сензационно по повод последните събития в БСП, че шефката на левицата Корнелия Нинова е била внедрена от седесарите - под прикритие, за да разбие не само Столетницата, но и всички отломки на някогашната БКП, включително създалите "демократични партии" бивши доносници от ДС. Василев, за когото се твърди, че лично е назначил Нинова начело на приватизираната впоследствие "Техноинпекс", заради която Корнелия води дела до преди няколко дни включително с острието на ГЕРБ Десислава Атанасова, пусна следната бомба (преценете сами къде свършва хуморът - б.р.): 

"Когато създавахме СДС преди повече от 30 години, БКП внедри в структурите ни агенти на ДС, обикновени доносници, та дори и цяла партия от "осъзнали се" комунисти - АСП. Докато разберем кой кой е, тези хора нанесоха непоправими щети на крехката ни демокрация.

Ние обаче не им останахме длъжни - десетина години по-късно им изпратихме под прикритие Корнелия Нинова.

Като посветен в тази операция мога да ви кажа само едно - жената си върши перфектно работата - най-много след година ще ги ликвидира напълно!"

Емблематичният седесар Валентин Василев е добре позната фигура от зората на демокрацията, от 1991 г. е депутат в 4 поредни парламента. Министър на търговията и туризма е в кабинета на Иван Костов и е сред идеолозоте на масовата приватизация заедно с покойния Александър Божков, която получава своя старт по негово време. Преди това за кратко е екоминистър в злополучното правителство на Филип Димитров.

"Приватизацията беше необходим процес. Ако някой е използвал това за лично облагодетелстване, за корупция, това е въпрос на прокуратурата. През 1989 година заварихме рухнала икономика с 10 млрд. долара външен дълг и много вътрешни задължения на предприятия. Икономиката беше в колапс. В тази приватизация имаше много грешки. Тя се проточи изключително много", призна преди години Валентин Василев.

Правителството на Иван Костов полага клетва. Валентин Василев е зад гърба на другия емблематичен приватизатор - Александър Божков

Основна снимка: "Булфото"