Играч на Лудогорец: В България са расисти, а публиката на ЦСКА - нацисти!

На "Армията" ни е страх за живота, нападнаха ни с лопати и пръти, заяви Педро Нареси

Спорт
11:24 - 12 Декември 2023
4899
Играч на Лудогорец: В България са расисти, а публиката на ЦСКА - нацисти!

"Да, мачът беше много тежък. По принцип те са ни конкуренти за титлата и гостуванията на този стадион са много напрегнати. Феновете им са доста темпераментни, даже бих казал фанатици, и създават уникална атмосфера, хореография, пиротехника – което е много хубаво. Но тези фенове са брутални спрямо нас. Вече втори мач с тях – мачът се прекъсва и се играе над 120 минути заради димки и бомбички. Вчера при нашия гол бяхме нападнати с прътове и лопати, сигурно щяха да ни убият, ако нямаше толкова много полиция", така футболистът на Лудогорец Педро Нареси коментира последния сблъсък между двата тима.

Той завърши с успех за разградчани с 1:0 с гол на Спас Делев в добавеното време, след което бившият футболист на ЦСКА провокира феновете на домакините - нещо, което доведе до грозни сцени.

Това беше последен мач на "Българска армия" преди клубът да започне реконструкция на съоръжението.

Нареси сподели още интересни неща пред бразилско радио, ато цялото му изявление:

"Разбирам, че няма как да сме харесвани навсякъде, но там омразата към нас е на съвсем друго ниво. На стадиона влизаме през задния вход, феновете им са расисти, приличащи на затворници, цели с татуировки с нацистки символи.

Като цяло в България са расисти, но техните фенове минават всякакви граници. Има няколко бразилци, които играят там и казаха, че са ги замервали с банани. Нас не ни приемат добре на всички стадиони, защото сме над 10 пъти поред шампиони.

Имаме няколко играчи, играли там, и при тях положението е още по сложно. Кирил Десподов, който премина в Гърция, не успя да изпълни корнер, защото беше замерван с камъни, монети, запалки и дори съдията ни прибра за 20 минути в съблекалнята на предишното ни гостуване.

Мислех си, че съм виждал всичко във футбола и че в Бразилия и Аржентина са най-темпераментни фенове, но тези типове определено са доста фанатични. На този стадион не може да си спокоен за живота си, първо заради феновете, а след това заради съоръжението, което е много старо, а на стадиона е пълно с камъни, железа и какво ли не."