Играч по американски футбол бере душа в болницата

Дамар Хамлин падна на терена след сблъсък с Тий Хигинс и загуби съзнание

Топ
11:23 - 03 Януари 2023
1660
Играч по американски футбол бере душа в болницата

Играчът на Бъфало от Националната футболна лига (НФЛ) Дамар Хамлин загуби съзнание по време на мача със Синсинати, който беше прекратен, съобщиха световните агенции. В момента на спирането на срещата Синсинати водеше в резултата със 7:3.

Хамлин падна на терена след сблъсък с Тий Хигинс от съперника и загуби съзнание. Лекарите му направиха сърдечна реанимация. Той беше закаран в медицински център в Синсинати, откъдето обявиха, че състезателят е в критично състояние.

До инцидента се стигна след тежък сблъсък между Хамлин и играча на Бенгалс Тий Хигинс, след който за момент Хамлин се изправи, след което падна на земята. Хамлин бе откаран в болница в Синсинати, а от НФЛ съобщиха, че състоянието му е критично.

От реакцията на играчите след инцидента стана ясно, че ситуацията с Хамлин е много сериозна, а коментаторът на ESPN Джо Бък съобщи, че медицинският екип е "блъскал" по гърдите на играча. Повторенията на инцидента показаха, че Хамлин получава удар именно в областта на гърдите.

Инцидентът предизвика реакции от много спортни звезди, включително и ЛеБрон Джеймс.

"Сигурността на играчите във всички спортове е най-важното. Беше ужасно да се види това и желая всичко най-добро на момчето", коментира баскетболистът на Лейкърс.

24-годишният Хамлин кара втори сезон в НФЛ.

"Мачът между Бъфало Билс и Синсинати Бенгалс бе отложен заради състоянието на Дамар Хамлин", заяви комисарят на НФЛ Роджър Гудел.

"Нашите мисли са с Дамар и Бъфало. Ще ви дадем повече информация, когато има", добави той.